Logo

Kogt kalvetunge i madeirasauce - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kogetid i trykkoger: 40 min.

# Ingredienser

1 letsaltet kalvetunge
1 løg delt i kvarter
1 porre skåret i ringe
2 gulerødder skåret i skiver
1 laurbærblad
5-6 hele peberkorn
1 ½-2 l vand
Sauce:
4 spsk smør
4 spsk hvedemel
3 dl tungesuppe
2 dl tør madeira
salt, peber

* Tilberedning

Puds tungen for sener og hinder.
Kom den i trykkogeren sammen med de delte grønsager, laurbærblad, hele peberkorn samt vand, der lige dækker.
Læg låg på og bring gryden på tryk.
Lad tungen koge i 40 min.
Tag tungen op af suppen og flå den.
Hold den varm mens saucen tilberedes.
Si suppen.
Smelt smørret i gryden og rør det sammen med melet.
Spæd med 3 dl af den siede suppe samt madeiraen.
Lad saucen koge igennem og smag til med salt og peber.
Server løse ris eller kogte kartofler til.


Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?