Logo

Kotelet med æbleringe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kotelet med æbleringe

 

Denne kombination af svinekotelet og æble er en traditionel favorit, for de to ting passer så fint sammen. Prøv og smag.

• Æble beskytter mod bakterier og virus.

• Æbler indeholder pektin, fibre, som fremmer fordøjelsen.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kotelet med æbleringe

4 svinekoteletter

salt og peber

1 tsk friskkværnet peber

2 store syrlige æbler

1 spsk margarine

1 tsk karry

saften af en citron

1 dl hønsebouillon

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær fedtet af koteletterne og fæstn dem med tandstikkere, se Tips & råd.

Krydr koteletterne med salt og peber.

 

2 Skyl æblerne og bor kernehusene ud.

Skær dem i ca. 2 cm tykke skiver. De skal ikke skrælles.

 

3 Tænd for grillen og lad kullene blive hvide, eller tænd for ovnens grill.

Grill kødet til det er gennemstegt 10 cm fra varmen i 4-5 min. på hver side.

 

4 Smelt fedtstoffet på en pande og tilsæt karry, citronsaft og bouillon.

Bring det i kog og læg æbleskiverne i.

Lad koge 3-5 min. til væsken er kogt ind og æblerne er gyldne på begge sider.

 

5 Anret svinekoteletter og æbler på et fad og server dem varme med dampede grønsager.

 

Tips & råd

 

Kotelet med æbleringe

Når man skærer fedtet bort kan det ske at koteletten får løse dele.

Sæt dem fast med en tandstikker, så de ikke falder ned i gløderne, når koteletterne grilles.

 

Kotelet med æbleringe

Udkern æbleskiverne med en lille kniv hvis du ikke har en æbleudkerner.

Udkern skiverne eller hele æblet.

 

VARIATION

Kødet kan marineres inden tilberedning. Bland lige dele æblejuice, olie og friskpresset citronsaft. Mariner i 1 time inden stegningen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 218 = kJ 915

Kulhydrat 8 g Protein 33 g Fedt 6 g (25%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.062 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mariannes æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• CiabattaHer er de bedste italienske ciabattabrød du nogensinde har smagt. Italiensk brød når det...
• FiloneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Paprikakoteletter klassisk med et piftGivet par gode hverdagskoteletter et pift med stegte peberfrugter og paprika
• Fragilité med chokoladeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!