Logo

Krebinetter med grønkålskartoffelmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Krebinetter med grønkålskartoffelmos

 

Den grønne kartoffelmos er en traditionel irsk ret, der kaldes Colcannon og ofte serveres på Sct. Patricks Day gerne som tilbehør til kogt skinke eller bacon. Her er retten lækkert tilbehør til en saftig krebinet.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min.

 

Krebinetter:

250-300 g hakket kalve- og svinekød

1 æg

 

50 g rasp

10 g smør

½ spsk olie

salt og peber

 

Kartoffelmos:

500 g melede kartofler

125 g frisk grønkål

2 forårsløg

1 dl mælk

50 g smør + evt. ekstra salt og peber

*

 

SKRÆL kartoflerne, skær dem i grove stykker, og kog dem helt møre i letsaltet vand i ca. 20 min.

 

Krebinetter: Ælt det hakkede kød sammen med salt og peber.

Form det til 2 bøffer, og paner dem i sammenpisket æg og rasp.

Steg dem på en pande med smør og olie ca. 5 min. på hver side

 

SKYL og rib grønkålsbladene, og snit dem groft.

Blancher dem i kogende, letsaltet vand, og hæld dem til afdrypning i en sigte.

 

RENS forårslegene og snit dem fint.

 

VARM mælk og smør i en lille gryde.

 

HÆLD vandet fra kartoflerne, og kog dem helt tørre på eftervarmen.

Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller stor gaffel.

Tilsæt mælk/smør, og rør mosen godt igennem med en træske.

Tilsæt grønkål, og rør godt rundt.

Krydr med salt og peber, og tilsæt forårsløg.

Anret evt. med en ekstra klat smør, og server med krebinetterne.

 

TIPS: bland evt. også et par revne gulerødder i salaten.

 

Krebinetter med grønkålskartoffelmos


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 310 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Boller i karry med sprøde æbleterningerBoller i karry er livret for mange. Vi har vendt friske, sprøde æbleterninger i saucen...
• Kødboller i persillesauceVi har lagt bollerne i en dejlig persillesauce med sukkerærter. Du kan også lave retten...
• Frikadeller med stuvet spidskålHer får du en god grundopskrift på klassiske, danske frikadeller. Server dem et ekstra...
• Flamberede bananer 4En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os