Logo

Kropping fra Læsø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kropping fra Læsø


Kropping er kogte byggrynsboller. Ordet betyder fyld og hermed menes fyldet til suppen eller de gule ærter. Fyldet kunne også stoppes i fiskehoveder.


# Ingredienser i kroppinger:
375 g byggryn
150 g margarine
1 stort løg
1 æg
100 g hvedemel
Flæskesuppe til kogning
*


Sådan laver du kroppinger: 
Byggrynene hældes i en skål sammen med margarine og fedt, der er skummet af suppen.

Når grynene er mættet af fedtet tilsættes det meget finthakkede løg, æg og hvedemel.

Dejen formes til kugler.

Størrelsen kan variere meget, lige fra valnødder til appelsiner.

Kuglerne formes i hånden presses godt og sættes på den sim rende suppe.

Når Krop­pingerne kommer op til overfladen er de færdige, siger reglen, men det er en god ide at give dem lidt mere tid og evt. skære en af dem igennem for at se om de er færdige.
Af denne portion bliver der ca. 10 stykker på størrelse med appelsiner.
 
Man har spist Kroppinger på Læsø helt op til omkring an­den verdenskrig. I dag er det ikke kun ældre mennesker, der kan huske de har fået dem serveret, også unge spiser dem.


Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (16 stemmer)
Siden er blevet set 2.098 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fiskesalat med rygeost og urterDanmark er kendt for sit smørrebrød, og vi har tradition for at bruge rester som fx...
• Thai-fiskefrikadeller og tomatsalat med vandmelonThai fiskefrikadeller er en lækker måde, at tilberede dem på. Lav denne thai-inspirerede...
• Fiske-nuggets med kartofler, gulerødder og dipDe små stykker frisk fisk er paneret med persillerasp og bagt i ovnen. Sprøde gulerods- og...
• Hjemmelavet is 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1246629-10-2018 16:47:24 Lene skovlund
Har bare en lille tilføjelse.. kroppinger spises så sandelig stadig i dag.. ingen læsøbo med respekt for sig selv, vil serverer en gang hjemmelavede gule ærter uden kroppinger... Det er både unge og gamle der spiser.. dog er det vist kun ganske få steder på øen man har brugt at komme dem i torskehoveder.. De bliver lavet som kugler der serveres til suppen.. De bliver også brugt til både hvidkåls- og grønkålssuppe...
1201512-12-2017 17:16:26 Pia
Det er ikke bare de gamle der kan huske kroppingerne, der er stadig mange der laver dem😊

Fortæl dine venner om os