Logo

Krydrede hakkebøffer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Krydrede hakkebøffer

 

Her får du hakkebøffer med krydderurter og spansk kartoffelsalat. Så sæt i gang...

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.

#

750 g hakket oksekød

1 æggehvide

1 løg

3 spsk blandede, finthakkede krydderurter

evt. barbecue krydderi eller herbes de Provence

salt

olie til pensling

*

1. Ælt kødet med æggehvide, det finthakkede eller revne løg samt krydderurter og krydderier efter smag.

 

2. Form kødet til hakkebøffer (ret tykke), der pensles med olie og grilles på den varme rist i 3-6 min. på hver side, alt efter hvor røde du ønsker dem.

Drys først salt på, når de er stegte.

 

3. Serveres med en kartoffelsalat eller en salat af tomatskiver og tynde ringe af grøn peber, evt. også blandet med 1-2 bdt brøndkarse eller lidt forårsløg.

Der hører olie-eddike marinade til.

Med et glas øl og lune flutes til har du en mættende hverdagsret.

 

Spansk kartoffelsalat

Til 4 personer Tilberedningstid: 15 min. Trækketid: ½ time

#

8-10 kogte kartofler

2 forårsløg

3 meget røde tomater

1 grøn peberfrugt

1 bdt purløg

5 spsk olie

2 spsk citronsaft

2 fed hvidløg

salt og peber fra kværn

*

1. Skær kartoflerne i skiver og snit forårsløgene. Bland det i en skål.

 

2. Skær tomaterne i skiver, der lægges over kartoflerne.

 

3. Rens peberfrugten og skær den i tynde ringe, der fordeles over tomaterne.

 

4. Klip purløget fint og kom det i en lille skål.

Hæld olie og citronsaft over.

Pres hvidløgsfeddene over og drys med salt og peber.

Pisk det sammen og hæld det over salaten, der ikke skal vendes.

 

5. Lad salaten stå koldt, til den skal spises mindst ½ time.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hakkebøf på spinat med gul peberfrugtPeberfrugten stammer oprindeligt fra Sydamerika, men har spredt til danske køkkener. De...
• Pitabrød med kødsauce og grøntOpskriften er en dagen-derpå-ret. Brug resterne af kødsaucen som fyld i pita sammen med...
• Hakkebøffer, blufærdigeHakket okse, lidt hvidløg, tomat, ost og masser af basilikum - så er de hjemme
• Daimis med karamelbundEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os