Logo

Krydret vildsvinesteg med bourbonsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2-2.5 kg vildsvineryg -bov eller -kølle uden ben
1 tsk timian
1 tsk oregano
1 spsk rosmarin
2 spsk olivenolie
2 dl kyllingebouillon
1 dl vand
1 spsk usaltet smør
2 spsk hvedemel
1/2 dl hakkede forårsløg
1 lille hakket løg
1 stort fed presset hvidløg
2 tsk groft salt
Bourbon whisky efter smag (ca. 1 dl er fint)
 
Bland alle tørre ingredienser med olien i en lille skål.
Gnid stegen med blandingen.
Tildæk og stil i køleskabet natten over.
Steg utildækket i en 160°C varm ovn i 50-60 minutter - eller til
stegetermometeret viser 72°C.
Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile let tildækket i 10-20 minutter (når stegetermometeret viser 75°C, er stegen færdig).
Mens stegen hviler, tilsættes stegeskyen bouillon, bourbon og vand og koges et minuts tid i en sauterpande eller gryde.
Hæld over i en skål.
Smør og hvedemel blandes nu i gryden.
Kog jævningen 3 minutter ved medium til lav varme - pisk hele tiden.
Under fortsat pisken tilsættes bouillonblandingen fra før.
Det hele bringes i kog, hvorefter forårsløg tilsættes.
Lad det simre nogle minutter og jævn yderligere med Maizena, hvis det er nødvendigt.
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og server med saucen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 740 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SaltkyllingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fish and chips på aborreEn herligt enkel fiskeret med stegt aborre, som serveres sammen med sprødt friterede...
• Pasta med kalkun og tomatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Morocco trifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os