Logo

Krydret vildsvinesteg med bourbonsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2-2.5 kg vildsvineryg -bov eller -kølle uden ben
1 tsk timian
1 tsk oregano
1 spsk rosmarin
2 spsk olivenolie
2 dl kyllingebouillon
1 dl vand
1 spsk usaltet smør
2 spsk hvedemel
½ dl hakkede forårsløg
1 lille hakket løg
1 stort fed presset hvidløg
2 tsk groft salt
Bourbon whisky efter smag (ca. 1 dl er fint)
 
Bland alle tørre ingredienser med olien i en lille skål.
Gnid stegen med blandingen.
Tildæk og stil i køleskabet natten over.
Steg utildækket i en 160°C varm ovn i 50-60 minutter - eller til
stegetermometeret viser 72°C.
Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile let tildækket i 10-20 minutter (når stegetermometeret viser 75°C, er stegen færdig).
Mens stegen hviler, tilsættes stegeskyen bouillon, bourbon og vand og koges et minuts tid i en sauterpande eller gryde.
Hæld over i en skål.
Smør og hvedemel blandes nu i gryden.
Kog jævningen 3 minutter ved medium til lav varme - pisk hele tiden.
Under fortsat pisken tilsættes bouillonblandingen fra før.
Det hele bringes i kog, hvorefter forårsløg tilsættes.
Lad det simre nogle minutter og jævn yderligere med Maizena, hvis det er nødvendigt.
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og server med saucen.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?