Logo

Kylling, kogt, i champignonsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Madopskrift billede

En dejlig kombination der også kan serveres i tarteletter som forret

 

2 kyllinger a 1200 g
3 porrer
2 skalotteløg
1 kvist timian
10 hele peberkorn
500 g champignon
smør
saften af ½ citron (evt. se tips)
2 spsk hvedemel
2 æggeblommer
 
Madopskrift billedeMadopskrift billede

Kyllingerne bringes i kog i letsaltet vand med porrer, skalotteløg, timian og peberkorn.
Simrer til de er møre - ca. 3 kvarter.
Champignon skives og dampes på en pande i 1 spsk smør tilsat citronsaften og en smule af suppen fra kyllingen.
Suppen fra kyllingerne sies.
I en kasserolle afbages 2 spsk hvedemel i ca. 2 spsk smør.
Heri piskes nok af suppen fra kyllingerne til en lys og let sauce.
Den smages til og simrer i 5-8 minutter.
Ben og skind fjernes fra kyllingerne, og kødet lægges på et forvarmet fad.
Champignon hældes i saucen.

Æggeblommerne piskes i den hede, men ikke kogende sauce, der til sidst hældes over kødet.
Serveres med små faste kartofler og gerne små salte kiks.

 

Tips: Citronen bleger svampene og smager kraftigt igennem. Jeg undlader citron næste gang.

 

 

 Madopskrift billede

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her