Logo

Kylling med koriander

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kylling med koriander

 

Chili, koriander og kokos giver en udsøgt thailandsk smag på denne kyllingegryde. Server med ris drysset med ristet kokos.

• Retten indeholder meget protein • Spinat indeholder meget A- og C- vitamin.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kylling med koriander:

4 hele kyllingelår, med overlår, uden skind, ca. 1 kg

1 spsk jordnøddeolie

2 fed hvidløg

1 tsk sambal oelek

6 spsk hønsebouillon

25 g strimlet spinat

50 g kinesisk salat eller julesalat

1 spsk Maizena

6 spsk kokosmælk

1 spsk hakket frisk koriander, samt kviste til garnering

salt

 

* Fremgangsmåde:

1 Del kyllingelårene i over- og underlår.

Opvarm olien på en teflonpande.

Brun kyllingen på alle sider ca. 5 min.

Læg kyllingen på en tallerken og hold den varm.

 

2 Pil hvidløgsfeddene og pres dem ned på panden.

Tilsæt sambal oelek og steg det under omrøring i 30 sek.

Kom bouillon og kylling på panden.

Bring det i kog, læg låg på og lad det simre ved svag varme i ca. 20 min, eller til kyllingens sky er klar når man stikker i kødet med en gaffel.

Vend kyllingen et par gange undervejs.

 

3 Læg kyllingen over på et serveringsfad med en hulske.

Dæk kødet med alufolie.

Kom spinat og kinesisk salat på panden.

Lad det simre under låg i 3 min, eller til bladene falder sammen.

 

4 Bland Maizena og kokosmælk godt og hæld det på panden.

Bring det i kog under omrøring og lad det simre ca. 2 min. til blandingen er ryk.

 

5 Tilsæt hakket koriander og smag til med salt.

Hæld saucen over kyllingen og garner med korianderkviste.

 

Tips & råd

 

Kylling med koriander

Sambal oelek er lavet af knuste chilifrugter og salt og kan købes i asiatiske butikker og velassorterede supermarkeder. Man kan også anvende frisk knust chili som findes på dåse.

 

Kylling med koriander

Frisk koriander har få kalorier, men indeholder meget kalium, jern, samt vitaminerne A og C.

Tilsæt hakket koriander lige inden serveringen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 271 = kJ 1138

Kulhydrat 3 g Protein 31 g Fedt 15 g (50%) Fibre 2 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 616 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cookie- og privatlivspolitikCookie- og privatlivspolitik
• Vildgås stegtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Russisk budding med rom og cognacEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• KyllingesalatHar du en rest kogt eller stegt kylling på køl eller frys, så er denne dejlige...
• Chokoladeis-souffle med kumquatsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!