Logo

Kylling med smag af appelsin, vanilje og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 Kylling med smag af appelsin, vanilje og basilikum

serveret med ovnstegte rødløg

 

1 lille kylling, ca. 1300g
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
0,25 liter friskpresset appelsinsaft
0,5 dl rom (alkoholen forsvinder under tilberedningen)
1 vaniljestang
6 rødløg (ca. 0,6 kg)
1 spsk olivenolie
1/2 tsk groft salt

Pynt: en lille håndfuld basilikumblad

Tilbehør: 320 g ris

 

Skær kyllingen i 6 dele og læg dem i en bradepande.

Drys salt og peber over og hæld appelsinsaft og rom i bradebanden.

Flæk vaniljestang og skær den over en gang. Fordel vaniljestangen rundt om i bradepanden.

Skær bunden af rødløgene, så at de får en "ståflade" og pil dem.

Stil løgene i et ovnfast fad.

Fordel olie og salt på løgene.

Stil løgene på en bageplade under kyllingen i ovnen.

De er færdige samtidig med kyllingen, men læg gerne et stykke alufolie over løgene efter halvdelen tiden, så de ikke bliver for mørke.

Steg kylling og løg midt i ovnen ca. 55 min. ved 200°C.

Drys basilikum over kyllingen ved serveringen.

Retten passer sig selv i ovnen, og vi har tid til andet.

Det er en god ting at bruge en varmluftsovn, så kan kylling og løg tilberedes samtidig.

Hvis man kun laver denne ret, er det godt at servere ris, evt. blandet med vilde ris til.

 

Tips: Kyllingen kan serveres direkte fra bradepanden, hvis der er tale buffet.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.061 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fiskefingre med remouladeBørn kan bedre lide maden, når de selv har været med i køkkenet. Lad dem hjælpe til med...
• Peberfrugter fyldt med torsk og spinatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fyldt svinemørbrad med sommerlig kålsalat og tranebærdressingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ChokoladeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os