Logo

Kylling med smag af appelsin, vanilje og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Kylling med smag af appelsin, vanilje og basilikum

serveret med ovnstegte rødløg

 

1 lille kylling, ca. 1300g
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
0,25 liter friskpresset appelsinsaft
0,5 dl rom (alkoholen forsvinder under tilberedningen)
1 vaniljestang
6 rødløg (ca. 0,6 kg)
1 spsk olivenolie
½ tsk groft salt

Pynt: en lille håndfuld basilikumblad

Tilbehør: 320 g ris

 

Skær kyllingen i 6 dele og læg dem i en bradepande.

Drys salt og peber over og hæld appelsinsaft og rom i bradebanden.

Flæk vaniljestang og skær den over en gang. Fordel vaniljestangen rundt om i bradepanden.

Skær bunden af rødløgene, så at de får en "ståflade" og pil dem.

Stil løgene i et ovnfast fad.

Fordel olie og salt på løgene.

Stil løgene på en bageplade under kyllingen i ovnen.

De er færdige samtidig med kyllingen, men læg gerne et stykke alufolie over løgene efter halvdelen tiden, så de ikke bliver for mørke.

Steg kylling og løg midt i ovnen ca. 55 min. ved 200°C.

Drys basilikum over kyllingen ved serveringen.

Retten passer sig selv i ovnen, og vi har tid til andet.

Det er en god ting at bruge en varmluftsovn, så kan kylling og løg tilberedes samtidig.

Hvis man kun laver denne ret, er det godt at servere ris, evt. blandet med vilde ris til.

 

Tips: Kyllingen kan serveres direkte fra bradepanden, hvis der er tale buffet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.383 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her