Logo

Kylling med spinat + Ferskengratin·med småkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Meget nemt og meget lækkert. Næsten uden besvær får du pikante, saftige kyllingelår + dessert: Mindst ligeså god som den berømte fersken melba, bare meget mere sprød.

Kylling med spinat

Meget nemt og meget lækkert. Næsten uden besvær får du pikante, saftige kyllingelår

 

½ rød peberfrugt

1 løg

1 fed hvidløg

4 kyllingeunderlår à ca.

salt og peber

3 spsk (oliven)olie

5 spsk hvidvin

1½ dl fjerkræfond

½ citron, økologisk

spinatblade, dybfrosne

*

A. Peberfrugten udkernes og skæres i smalle strimler lige som løget og hvidløget.

Underlårene krydres med salt og peber.

De steges sprøde på alle sider i varm olie i en lille bradepande.

Løg, hvidløg og peberfrugt steges med et øjeblik.

Vin og fond hældes ved.

Det hele steges i den forvarmede ovn 30 minutter ved 200˚C (varmluft 180˚C, og så skal der hældes ½ dl fjerkræfond ekstra ved).

 

B. Citronen skæres i smalle både.

Spinaten tøs op efter anvisningen på pakken, og væsken trykkes godt ud.

Efter 20 minutter lægges den i bradepanden sammen med citronbådene.

Der tilsættes eventuelt mere krydderi, og retten serveres med brød eller risotto.

 

Pr. portion, 32 g protein, 33 g fedt, 1 g kulh. = 434 kcal (1814 kj)

 

Madopskrift billede

Ferskengratin·med småkager

Mindst ligeså god som den berømte fersken melba, bare meget mere sprød.

Til 4 portioner:

4 ferskner

100 g ladyfingers

5 spsk mandellikør (fx Amaretto. eller i stedet appelsinsaft)

mælk

2 æg

4 spsk sukker

1 brev vaniljesukker

1 spsk mandelflager

*

A Skær kryds i 4 ferskner, dyp dem et øjeblik i kogende vand, skyl dem i iskoldt vand og flå dem.

Halver fersknerne og udsten dem.

Ladyfingers lægges i et smurt gratinfad (ca. 25x15 cm).

Læg den side opad, der er sukker på.

Dryp dem med 5 spsk mandellikør (eller i stedet appelsinsaft).

Fersknerne lægges ovenpå med den runde side opad.

 

B. Mælk, æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen og hældes over fersknerne.

De bages i den forvarmede ovn ved 180˚C (varmluft 160˚C) i 40 minutter.

Mandelflager ristes på en pande uden fedtstof og strøs over gratinen ved serveringen.

Is passer godt til.

 

Pr. portion: 12 g protein, 14 g fedt, 54 g kulh. = 398 kcal/1672 kj.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her