Logo

Kyllingesalat med valnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kyllingesalat med valnødder

En fyldig salat med både vilde og 'tamme' ris, lige velegnet til madkurven som på sommerbuffeten. Køb en af de store kyllinger på omkring 2 kg, den har levet længere og bedre. Der er langt mere smag i kødet, og man får en god suppe. Bryststykkerne kan man skære fra og bruge til en middagsret, fx Asparges i kylling


Under- og overlår fra en stor kylling, Gråsten eller Bornholmsk unghane
Urter: Fx gulerod, bladselleri, timian, løvstikke, peberkorn
2 1/2 dl parboiled ris

1 1/2 dl vilde ris
3 forårsløg i strimler
1 blomkål i buketter
En håndfuld knuste valnøddekerner
150 g salatblade
Kørvel

Til marinade:

2 spsk rød vineddike
2 spsk olie, gerne valnøddeolie
1 tsk dijonsennep


Kog over- og underlår med urter ved svag varme i 1 time.

Sluk og lad kyllingen køle af i suppen.

Fjern fedt fra overfladen og si suppen.

Kog halvdelen af suppen ned til god smag.

Kog parboiled ris knapt møre i resten af suppen.

Kog de vilde ris efter anvisningen.
Pisk den nedkogte bouillon med vineddike, olie og sennep, smag til med salt og peber. Vend forårsløg og blomkål med marinaden.
Pil kødet fra benene og bland kylling, ris, vilde ris og valnøddekerner med grønsager og marinade. Stil den på køl.
Anret den i en stor skål med masser af forskellige slags salatblade og gerne lidt kørvelfnug i.


Grønsager pr. person: ca. 175 g

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.210 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cæsarsalat med parmaskinke og parmesanyoghurtCæsar salat fra www.Madkursus.com. En nem opskrift på en klassisk og velsmagende salat med...
• Oksekød i fad med kartoffelmosEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fettucine med squashEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• BlåbærsirupHer er opskriften på en utrolig nem men lækker hjemmelavet sirup med blåbær. Brug siruppen...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os