Logo

Kyllingespid med citron og hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingespid med citron og hvidløg

 

Mariner kødet fra et par kyllingebryster og sæt det på spid. Det er nemt, og kødet bliver dejlig saftigt. Nye kartofler er perfekt tilbehør.

Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 20 min. Stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

2 kyllingebryster (eller 300 g kalkunbryst)

1 usprøjtet citron

1 fed hvidløg

1-2 spsk olie

1-2 stilke frisk oregano

salt og peber

 

Purløgsdressing:

1½-2 dl kvark, græsk yoghurt eller cremefraiche

1 bdt purløg (fintsnittet)

salt og peber

 

Tilbehør: nye kartofler

*

 

Skær 2 tykke skiver af citronen og del dem i kvarter.

Riv resten af skallen fint og pres saften.

Rør citronsaft og skal, knust hvidløg og olie sammen og krydr med finthakket oregano, salt og peber.

Skær kyllingebrysterne i tykke stykker, vend dem i marinaden og lad dem trække 20 min. eller i køleskab 2-3 timer.

Rør kvark, græsk yoghurt eller cremefraiche cremet og tilsæt purløg, salt og peber.

Sæt kød og kvarte citronskiver på spid og steg dem på en varm grill eller under grillen i ovnen 10-12 min. Vend dem et par gange undervejs.

Server spiddene med friskkogte nye kartofler og purløgsdressing.

 

Kyllingespid med citron og hvidløg

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.039 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?