Logo

Lækker mad med bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lækker mad med bacon

 

Bacon giver maden en røget smag og noget sprødt at tygge på. Sæt prikken over i'et med lidt bacon i sandwich og pasta, til fisk, grønsager og kartofler.

 

Forrest til højre og med uret: Karry! æggesandwich med salat og sprød bacon, bagte kartofler med bacon og ost, fisk bagt i bacon med purløgssauce og nye grønsager, pasta med bacon, tomat og avocado og spidskål stegt med bacon, tomater og krydderurter.

 

Æggesandwich med bacon

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 5 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

#

2 spsk mayonnaise

2 spsk fromage frais

1 tsk karry

2 hårdkogte æg (finthakkede)

2 stilke bladselleri (finthakkede)

1 spsk rødløg (eller forårsløg, finthakket)

1 spsk koriander (eller persille, finthakket)

salt og peber

4-6-skiver bacon

4 skiver sandwichbrød

sprøde salatblade

*

Pisk mayonnaise og fromage frais sammen med karry og tilsæt æg, bladselleri og rødløg eller forårsløg og koriander eller persille.

Smag til med salt og peber.

Steg baconskiverne sprøde-på en tør pande og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

Rist sandwichbrødet let og fordel æggesalaten på alle fire skiver.

Læg dem sammen to og to med salatblade og bacon imellem.

Del sandwichene diagonalt og sæt en tandstikker i hver.

 

Pasta med avocado og bacon

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

#

200 g pasta

4 skiver bacon

2 store tomat (i både uden kerner)

1 avocado (tern)

1 spsk citronsaft

2-spsk olie

1 fed hvidløg (knust)

frisk basilikum (fintsnittet)

salt og peber

*

 

Kog pastaen efter pakkens anvisning.

Steg bacon skiverne sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Skær tomat kødet i tern eller strimler.

Vend dem sammen med avocado, citronsaft, olie, hvidløg, basilikum, salt og peber.

Hæld pastaen på et dørslag og vend den straks sammen med avocado-dressingen.

Anret i to dybe tallerkener, drys med knust bacon og server straks, eller lad pastaen afkøle og server som pastasalat.

 

Spidskål med bacon og krydderurter

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#1 stort spidskål (eller 2 små)

150 g bacon (i tern)

150 g cherrytomater (halve)

salt og peber

hakkede krydderurter (fx persille, dild, mynte, basilikum, oregano)

Tilbehør: evt. brød eller pasta

*

Del spidskålen i 6 både og blancher dem 1-2 min. i kogende, letsaltet vand.

Læg dem straks i iskoldt vand og lad dem dryppe godt af.

Steg bacontern gyldne på en stor, tør pande.

Læg kålen på panden og steg dem gyldne på alle sider.

Tilsæt cherry tomater og steg et par minutter mere.

Krydr med salt og peber og drys med krydderurter efter smag.

Server som selvstændig ret evt. med brød eller pasta eller som tilbehør til kød eller fisk.

 

Fisk i baconsvøb med nye grønsager

Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 12 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

#

300 g fisk (uden skind og ben, fx torsk, havkat, havtaske, laks, ørred, rødfisk)

1 citron (usprøjtet)

salt og friskkværnet peber

4-6 skiver bacon

1 dl fiske- eller hønsebouillon

1 dl kogefast cremefraiche (38%)

1 tsk lys saucejævner (eller majsstivelse)

1 bdt purløg

Tilbehør: små kartofler og nye grønsager

*

Tænd ovnen på 220 °C.

Del fisken i 2 stykker og krydr dem med citronskal, salt og peber.

Bank baconskiverne tyndt ud og læg dem omkring fiskestykkerne.

Læg dem med samlingerne nedad på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen i 10-12 min. (afhængig af tykkelse).

 

Kog bouillon og cremefraiche igennem under omrøring.

Jævn saucen og tilsæt purløg.

Smag til med salt og peber.

Server fisken med kartofler, grønsager og sauce.

 

Bagte kartofler med bacon og ost

Arbejdstid: 20 min. Stege/bagetid: 65 min. Fryseegnet. 2-4 personer.

#

2 bagekartofler

150 g bacon (i tern)

3 spsk fromage frais (eller cremefraiche)

2 spsk ost (revet)

1 bdt persille (eller purløg, hakket)

salt og peber

*

Prik kartoflerne med en kødnål og bag dem i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time eller i mikroovnen ca. 10 min.

Steg bacontern gyldne og sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Tag kartoflerne ud af ovnen og halver dem på langs.

Skrab kartoffelmassen ud af skrællerne med en ske og mos det let med en gaffel.

Tilsæt fromage frais/cremefraiche, revet ost, bacon og hakket persille eller fintsnittet purløg.

Smag til med salt og peber og fyld mosen tilbage i skrællerne.

Gratiner dem under grillen i ovnen/mikroovnen og server som tilbehør eller selvstændig ret.

 

TIPS: Tilsæt eventuelt ristede champignon eller stegte peberfrugttern.

Prøv at bruge tørsaltet bacon. Den er håndsaltet, tørret og røget og indeholder dermed ikke så meget vand som "almindelig" bacon. Det betyder, at det ikke svinder så meget under stegningen og sprutter heller ikke på samme måde.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 176 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brændende kærlighed med grøn mosKøb et stykke god, tørsaltet bacon til denne gode klassiker. Kartoffelmosen er "lettet"...
• Salat med brød og baconEn spændende sommerret med sprøde brødstykker og bacon i en salat med masser af tomater og...
• Brændende kærlighed 3Lækkert med bacon. Bacon har en særlig plads i det traditionelle danske køkken, Her giver...
• KakisorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os