Logo

Laks i gelé med salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 gulerod
1 lille porre
2 kviste persille
4 dl vand
4 dl tør hvidvin
1 laurbærblad
5 hele hvide peberkorn
½ tsk salt
1 lille zucchini
250 g broccoli
4 skiver laks (á ca. 125 g)
1 dl hakket persille og dild
4 blade husblas
2 tomater
1 lille salathoved

Dressing:
1 spsk citronsaft
1 tsk vineddike
2 spsk majsolie
salt
peber

Skyl og rens gulerod og porre. Skær dem i skiver og læg dem i en gryde med persille. Hæld vand og vin i og læg krydderierne i. Bring det i kog og lad det simre ca. 10 minutter. Si bouillonen, hæld den tilbage i gryden og smag den til med lidt salt.

Skær zucchinien i knapt ½ cm tykke skiver og broccolien i små buketter. Kog broccolien knapt mør og blancher zucchinien et par minutter i bouillonen. Skyl grønsagerne i koldt vand og læg dem på et klæde.

Kog lakseskiverne i bouillonen ca. 5 minutter. Fjern skind og ben og skær kødet i mindre stykker.

Si bouillonen og kog den ind til der er ca. 4 dl tilbage. Læg husblasen i koldt vand. Knug den og smelt den i lidt af bouillonen. Bland det i resten af bouillonen.

Hæld lidt bouillon i bunden af 4 portionsskåle. Drys med lidt krydderurter. Sæt dem i køleskab til bouillonen er stivnet, ca. 5 minutter.

Læg laks og krydderurter lagvis i formene. Hæld resten af bouillonen over og stil formene koldt. Dryp formene et øjeblik i varmt vand før de vendes ud. Læg gelerne direkte på tallerkner og pynt omkring dem med broccoli, zucchini, tomatbåde og salat. Rør dressingen sammen og dryp den over salat og grønsager.

Servér som forret med kuvertbrød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.902 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her