Logo

Laks med Pad Thai nudler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Laks med Pad Thai nudler

Trækul:      Direkte/middel varme 

Gas:           Direkte

Forberedelse: 25 minutter + 30 mins marinering. Stegetid: 6-8 minutter

 

4 laksefileter eller laksekoteletter på hver ca. 225 g

1 fed hvidløg, knust

1 stilk citrongræs, hakket

2 røde chilier, renset for kerner og hakket

1 lime, kun saften

2 spsk thailandsk fiskesauce (nam pla)

4 spsk solsikkeolie

Pad Thai nudler (lynstegte nudler):

225 g risnudler (sen lek)

2 spsk peanutbutter

2 spsk solsikkeolie

1 fed hvidløg, hakket

1 skalotteløg, hakket

1 rød chili, renset for kerner og skåret i strimler

2 spsk thailandsk fiskesauce (nam pla)

1 lime, kun saften

1 tsk brun farin

1 lille bundt forårsløg, finthakkede

50 g ristede jordnødder, hakket groft

50 g bønnespirer

2 spsk hakket frisk koriander

 

A. Læg lakseskiverne i et enkelt lag i et stort, lavt fad.

Rør knust hvidløg, citrongræs, chiliskiver, limesaft, fiskesauce og solsikkeo­lie sammen i en lille skål.

Hæld marinaden over laksen, dæk den til og lad den stå køligt og trække i 1/2 time.

 

B. Tilbered imens Pad Thai nudlerne.

Læg nudlerne i kogende, letsaltet vand og kog dem møre som angivet på pakken. Hæld vandet fra, skyl nudlerne under rindende, koldt vand og lad dem dryppe af. Varm jordnødde- og solsikkeolie i en wok, tilsæt hak­ket hvidløg og steg det i 1-2 min., til det er let gyldent.

Tilsæt chili, fiskesauce, limesaft og sukker, stir-fry det i 30 sekunder og tag wokken af varmen.

Vend nudlerne, bønnespirerne, de ristede jordnødder og halvdelen af forårsløgene i. Sæt nudlerne til side.

Hav alle ingredienserne klar, så de kan vendes i nudlerne i sidste øjeblik.

På den måde bliver både smag og konsistens så frisk som muligt.

 

C. Skrab den overskydende marinade af lakseskiverne og grill dem direkte over middel varme i 6-8 min., til de er gen­nemstegte.

Vend dem efter halvdelen af stegetiden.

 

D. Drys koriander og resten af forårsløgene over nudlerne og server sammen med de varme skiver laks.

 

Tips: Hvis du ikke kan få citrongræs, så brug strimler af citronskal i marinaden - det giver nogenlunde samme smag.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.194 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Spinatsuppe med pocheret ægByd foråret velkommen med en pragtfuld grøn suppe kogt på frisk spinat, porrer og...
• Kalvebryst, sprængt og glaseret, med peberrod og svampeSprængt kalvebryst er noget af det bedste, der findes. Det kan være en god idé at koge et...
• Styrmandsgryde / Styrmands GrydeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stikkelsbær sneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os