Logo

Laks med porre- og kaperssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks med porre- og kaperssauce

600 g laksefileter

20 g smør

Sauce:

25 g smør

1 stk porre

2,5 dl halvtør hvidvin

1 dl piskefløde 38%

2 spsk kapers

1 spsk frisk persille

½ tsk peber

Pynt: frisk persille

1 stk citron

Tilbehør: Små nye kogte kartofler.

 

Smør en bageplade med smeltet smør, læg laksen på pladen og smør fileterne med smør.
Grill fileterne ved mellemvarme med skindsiden nedad uden at vende dem, til fisken er stegt og til at skille ad med en gaffel.

Tag fileterne af og dæk til og hold varm.

Sauce:

Smelt smørret til saucen i en lille gryde, steg porreskiver til de er klare og bløde.

Hæld vin og piskefløde på og lad det hele simre til cremet konsistens.

Rør kapers og persille i og krydr med peber.
Hæld den varme sauce over fisken og pynt med persille og citronskiver.

 

Tips: Man kan bruge en anden fisk, men det skal helst være en der er fast i kødet. Havtaske, havkat, pighvar og slethvar er egnet. Torsk er ikke.

 

Istedet for hvidvin kan du bruge cider eller lidt lys balsamico. Hvis du bruger balsamico, skal du ikke bruge mere end ca. 0,5 dl og i stedet bruge lidt mere fløde. Smag dig frem til du synes den falder i din smag.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.787 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?