Logo

Lam i dild med rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lam i dild med rejer

 

Lam i dild - denne gryderet med lammekød, dild og gulerødder. En lækker, nem aftensmad.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Samlet tid: 70 min.

 

# Ingredienser

500 g lam i tern (evt kalvekød)

6 peberkorn

2 tsk salt

1 kg kartofler, små og vaskede

1 bdt. dild

 

Sauce:

50 g smør

50 g hvedemel

5 dl lammefond eller kogelage

1 æggeblomme

1 dl piskefløde

2 spsk citronsaft

 

Pynt:

150 g rejer

1 bdt. dild

*

Skær det synlige fedt fra lammekødet og kog det op i koldt vand med peberkorn og dild.

Fjern det grålige skum, der danner sig på toppen og tilsæt salt.

Lad kødet koge 30-40 minutter eller indtil det er mørt.

 

Kog ligeledes kartoflerne møre i vand med salt.

Mål 5 dl af kogelagen op.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel, bag det godt af og tilsæt så lidt af kogelagen, pisk godt rundt og tilsæt så det resterende.

Æggeblomme og piskefløde røres sammen i en stor skål og den varme sovs hældes nu ned heri, rør rundt og hæld tilbage i gryden og varm igennem.

Smag til med lidt citronsaft.

 

Ved servering anrettes kødet i den lyse sauce sammen med rejer og masser af plukket dild

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her