Logo

Lam i hø med grønne bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


#

2-3 små lammekøller a 800-900 g med skankben
4 håndfulde hø, evt. økologisk, men alt godt hø kan bruges, fås i supermarkeder og dyreforretninger
salt og peber
2 kviste timian
Tilbehør:
500 g grønne bønner
100 g sorte oliven, udstenede og hakkede
100-150 g græsk feta i et stykke
2 spsk jomfruolivenolie med citron
*
Gnid lammekøllerne med salt og peber og brun en ad gangen i en smule olie på en stor pande.
Overhæld høet med hedt vand i en balje, afdryp, og læg høet i bunden af et stort og dybt ovnfast fad.
Læg køllerne tæt sammen på høet, krydr med mere salt, læg timian ved, og dæk med resten af det fugtige hø.
Sæt fadet i den 120ºC varme ovn i ca 3 timer.
Lammekøllerne er færdige efter 2,5 timer.
Hvis du bruger stegetermometer, skal midter-temperaturen være 65-68 °C.
Lad køllerne hvile lidt i høet, før de tages op, og høet skrabes af.
Skær kødet i skiver, og server med bønner og godt brød til.
Tilbehør Skyl og nip bønnerne, og del hver på langs med en kokkekniv.
Det kan gøres i god tid, opbevar bønnerne i en plastboks i køleskabet.
Når lamme køllerne er taget ud af ovnen, lægges bønnerne i kogende vand, får 8 minutter, overhældes med koldt vand og afdryppes.
Vend dem i en skål med jomfruolie, hakkede oliven og små bidder feta.

Tips: Der hører ingen sauce til Lam i hø, men hjemmelavet persillesmør er godt til. Hvis du gerne vil have sauce, men ikke orker koge fond på lammeben, kan du snyde på delikat maner: lav 1 liter lammebouillon på basis af pulver, tilsæt to glas hvidvin, persillekviste samt en stor håndfuld blandede suppeurter, friske eller frosne, kog alt ind til 5-6 dl, si og jævn efter smag.

For resten - en rest lammekølle er glimrende til biksemad.



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 859 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lammebov med rødbedesalat og Vingelé med vaniljesauceFarseret lammebov og Vingelé. I denne uge er der rigtig lækker gæstemad på menuen. Maden...
• ShishkebabShishkebab findes i mange variationer, men altid med lammekød. Det er en ret der...
• Lam og kål i karryVi har brugt hakket lammekød til denne dejlige vinterret - kig i supermarkedets frysedisk,...
• Æblekage, bagt En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os