500 g hakket magert lammekød 
Salt og peber 
2 afskorpede grahamsbrødskiver 
ca. 2 dl mælk 
1 æg 
1 tsk  oregano 
1 nip rosmarin 
Evt. 1 presset hvidløgsfed 
Olivenolie til stegning 
 
Broget tzatziki: 
Ca. 3 dl græsk yoghurt 
¼ blomkål 
1 bundt radiser 
½ agurk 
Salt og peber 
Hvidløg
  
Læg brødet i blød i mælken.
Rør kødet med salt, peber, brød, æg og krydderier til en tilpas fast fars. Form den til mindre frikadeller og steg dem i olie på en pande. 
Riv agurk og radiser på det grove jern i foodprocessoren og knug dem fri for væde. 
Hak blomkålen. 
Rør grønsagerne med yoghurten og smag tzatzikien til med salt, peber og hvidløg. 
Servér den til frikadellerne med grøn salat og flûtes til.
Tilbehør: Flûtes og grøn salat