Logo

Lammegryde med kvæder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g lammebov uden ben
1 stort hakket løg
2 fed hakket hvidløg
1-2 hakket syltet ingefær
1 citron
1 spsk olie
¼ l tør hvidvin
300 g kvæde
2 dl fløde
salt
2 tsk sennepspulver
½ tsk kanel
cayennepeber

Kødet duppes tørt og fedt og sener fjernes.
Det skæres i ca. 3 cm. store stykker.

Citronen vaskes i varmt vand og tørres.
Et stykke skal på ca. 4 cm. skrælles ganske tyndt af og skæres i millimetertynde strimler.
Saften presses af citronen og stilles til side.

Olien ophedes i en pande og kødet brunes heri lidt ad gangen ved middel til svag varme, det vendes på panden så det kan blive brunet på alle sider.

Stykkerne tages op, lægges i en si, som er placeret over en skål, for at kødsaften kan opsamles.
Løg og hvidløg svitses i olien til de er glasagtige.
Kød og kødsaft hældes i panden igen og tilsættes citronsaft og hvidvin salt og peber stegeskyen løsner sig fra bunden.
Ingefær og citronskal tilsættes.
Kødet steger cidere 1 time ved svag varme under låg.

Kvæderne deles i kvarte, skrælles, skylles, kernehuset fjernes og de deles i ca. 1 cm tykke både.
Kvædestykkerne lægges ned til kødet og alt småsteger videre under låg i ½ time.
Derefter tages kødet og kvæderne op og holdes varme.

Flødes hældes i skyen og den koger ved kraftig varme ind til det halve.
Saucen smages til med salt og krydderier og hældes over kødet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.530 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her