Logo

Lammekølle med hvidløgssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 lammekølle med ben (ca. 1 1/2 kg)
2 fed hvidløg
1 tsk rosmarin
1 tsk timian
1 tsk salt
 
Sauce:
8 – 10 fed hvidløg
1 dl vand
1 dl fløde
1 tsk majsstivelse
salt og peber
 
Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og gnides med krydderier og salt.
Køllen lægges i en lille bradepande og brunes ca. 15 minutter ved 225ºC.
Hvidvin hældes ved, og lammekøllen steger videre i ca. 1 1/4 – 1 1/2 time ved ca. 180ºC (afhængig af hvor rosa man ønsker kødet)
Køllen pakkes i alufolie og hviler ca. 10 minutter.
Stegeskyen hældes i en gryde.
Hvidløgsfeddene pilles og kommes i en lille gryde med kogende vand.
Koger i ca. 1 minut og hældes derefter til afdrypning i en sigte.
Det lille opkog mildner hvidløgets smag.
Hvidløgsfeddene hakkes fint og kommes i stegeskyen sammen med 1 dl vand.
Saucen varmes igennem og jævnes med fløde og majsstivelse.
Smages til med salt og peber.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 696 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gratin med broccoli og blomkålServer denne dejlige grønne gratin som hovedret med lidt brød eller en salat eller brug...
• Risotto med kantarellerEn fryd for sjælen for dem, der er blevet hjemme i ferien: Med kantareller, bacon og...
• Grønne kyllingerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Dampede bananer med bananlikørcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os