Logo

Limedampet hellefisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
800 g hellefisk (midterstykke)
1 limefrugt
1 løg
1 laurbærblad
3 dl fiskebouillon
salt
peber

Sauce:
kogevand fra fisken
1 limefrugt, saften heraf
1 æggeblomme
salt
hvid peber
limeskiver til pynt
purløg til pynt

Limefrugt og løg skæres i skiver og lægges i bunden af et smurt, ovnfast fad. Fisken lægges ovenpå og bouillon tilsættes sammen med laurbærbladet. Salt og pebe drysses over. Fadet dækkes med folie og sættes i ovnen ved 200 º i ca. 40 min. til fisken er hvid og fast.

Saucen:
Væden fra fadet hældes fra og sies. Det bringes i kog og smages til med salt og peber.
Æggeblommen piskes sammen i en skål og lidt af den varme væde piskes i. Æggeblandingen hældes i gryden, der opvarmes til kogepunktet - men må ikke koge.

Fisken rettes an på et fad, lidt sauce hældes over, og der pyntes med limeskiver og klippet purløg.

Serveres med smørdampede rosenkål og gulerødder.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 668 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Italiensk pastagratinEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stegt flæsk med spidskål og persilleSprødstegt flæsk og stuvet spidskål dansk mad, når det er bedst! Udvid evt. stuvningen med...
• Kanin i esdragonEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillet bananasplitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os