Logo

Louisiana gumbo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1/2 kg muslinger
1/2 kg kinarejer
1 kg kogte krabber - gerne een stor
1 lille bundt persille, stilkene fjernet
1 1/2 dl olivenolie
250 g hvedemel
1 hakket grøn peber
1 hakket stort løg
2 hakkede selleri
3 fed fint hakkede hvidløg
1/2 kg røget og krydret pølse, skindet fjernet og skåret i skiver
6 hakkede skalotteløg
Cayenne
tabasko
Kogt ris

Vask og rens muslingerne grundigt.
Kasser alle, der er knækkede eller ikke lukker sig, når man slår på dem, eller lægger dem et øjeblik på en varm pande.
Kom muslingerne i en kasserolle med kogende vand.
Lad dem bulderkoge i tre minutter.
Fisk muslingerne op og læg dem i en si over en skål efterhånden, som de åbner sig.
Kasser alle, der ikke har åbnet sig efter et ekstra minuts kogning.
Pil muslingerne ud af skallerne.
Hæld vandet fra skålen tilbage i kasserollen og spæd op med vand.
Pil rejerne og læg skaller og hoveder i kasserollen.

Bræk rygskjoldet af krabben, pil alt hvidt kød og det brune kød i de centrale kammer ud og læg det til side.
Knus kløerne med en nøddeknækker og pil det hvide kød fra.
Hold det hvide og det brune kød adskilt men læg krabbeskroget og de knuste skaller ned i lagen i kasserollen.

Bring lagen i kasserollen i kog. Fjern al skum med hulske.
Når lagen er holdt op med at skumme tilsættes persillen og det hele simrer i 15 minutter.
Lad lagen køle og rens eller si den fri for alle rester.
Den rene lagevædske spædes op med vand.

Varm olien i en stor pande.
Tilsæt melet under langsom og vedvarende omrøring med en træske eller et piskeris indtil blandingen er gyldenbrun.
Det er vigtigt at bruningen finder sted uden at roux'en brænder på. Hvis der under omrøringen dukker sorte pletter op kasseres roux'en, og man begynder forfra.

Så snart roux'en har den rette farve tilsættes peber, løg, selleri og hvidløg og kogningen fortsætter indtil de er bløde - ca tre minutter. Derpå tilsættes pølsen.

Lagen genopvarmes.

Bland det brune krabbekød i roux'en og hæld den lidt efter lidt og under konstant omrøring i den varme lage til det hele er samlet.
Lad suppen simre for lavt blus og med låget på klem.

Tilsæt rejer, muslinger, det hvide krabbekød og skalotteløgene.
Bring atter suppen i kog, smag til med salt, cayenne et par stænk tabasco, og lad det hele simre i et minut.
Tilsæt den hakkede persille og server suppen over ris i dybe tallerkner.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.034 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bacon-restegrydeI dag skal du høre om en nem og lækker hverdagsret. En fornem ret, hvor der er brugt både...
• Lammekød og couscoussalatNordafrikanske krydderier, appelsin og mynte sætter prikken over i'et her. Du kan også...
• Braiseret spoleben med glaseret rødbede og perleløgUdskæringen spoleben kommer fra skanken på svin. Her bruges retten til lækker simremad...
• Ananas marineret med ingefærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!