Logo

Lynstegte grønsager med svinekød i sur-sød sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Lynstegte grønsager med svinekød i sur-sød sauce

Man behøver ikke at have en wok for at lave lynstegte retter. Det vigtige er at stege i en gryde eller pande, der er meget varm, og som har en stor overflade i forhold til det, der skal steges. Man kan evt. stege ad flere omgange f.eks på en teflonpande.


Sur-sød sauce:
2 dl vand
3 spsk eddike
3 spsk sukker
1 spsk konc. tomatpuré
1 spsk citronsaft
2 tsk kartoffelmel

150 g nakkefilet i strimler
1 spsk olie
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 fed finthakket hvidløg
150 g gulerødder i tynde skrå skiver
150 g fintsnittet hvidkål
150 g bønnespirer, forårsløg og/eller peberfrugter i strimler


Bland vand, eddike, sukker, tomatpuré og citron i en lille gryde og varm op til kogepunktet.

Smag til med salt og peber.

Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og pisk det i saucen.

Fjern den straks fra varmen.
Varm olien i en wok, gryde eller pande og svits kødet i 2 min. under omrøring. Tag kødet op og tilsæt ingefær, hvidløg, gulerødder og hvidkål og svits i 2 min. Tilsæt kød og de sidste grønsager og svits endnu et par minutter.

Hæld den sursøde sauce over, krydr med salt og peber og server med løse ris eller risnudler.

Grønsager pr. person: ca. 225 g

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.317 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?