Logo

Madpandekager med ratatouille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Madpandekager med ratatouille

 

Efterårshygge i børnehøjde bag nogle gode, grove pandekager, og fyld dem med en lækker grønsagsstuvning.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 45 min.

 

#

Pandekager (8 stk.):

3 æg

½ tsk groft salt

50 g fuldkornsmel (fx grahamsmel)

150 g hvedemel

3-4 dl mælk

25 g smør til stegning

 

Ratatouille:

2 løg

2 fed hvidløg

4-5 kviste friske eller 1 spsk tørrede krydderurter (fx timian, rosmarin eller merian)

1 squash

1 aubergine

1 rød peberfrugt

4 tomater

2 spsk olie

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

2-3 spsk vineddike

*

 

Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med salt og mel, til blandingen er helt fri for klumper. ¨

Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen jævn.

Stil dejen i køleskab i mindst 30 min.

 

Pil løgene, og hak dem fint.

Pil hvidløgsfeddene, og pres dem i en hvidløgspresser.

Skyl de friske krydderurter i koldt vand, og hak dem.

Skyl squash, aubergine, peberfrugt og tomater i koldt vand, og skær dem i stykker på ca. 3x3 cm.

 

Varm en tykbundet gryde med olie.

Kom løgene i, og steg dem, til de er klare.

Tilsæt hvidløg og krydderurter, og lad det simre ved svag varme i nogle min.

Kom resten af grønsagerne i, og krydr med salt og peber.

Lad retten småkoge under låg i ca. 30 min - Rør jævnligt.

 

Smag til med salt, peber og vineddike.

Pisk pandekagedejen igennem, tilsæt evt. lidt mere mælk, og hæld den i en kande.

Varm en pande (ca. 26 cm) godt op, og smelt lidt smør på den.

Hæld ca. ½ dl dej på panden, og vip den hurtigt rundt, så dejen bliver fordelt på hele panden.

Bag pandekagerne i et par min. på hver side vend dem med en paletkniv.

 

Kom den varme ratatouille på pandekagerne, og tril dem sammen.

 

TIPS: Hvis ratatouillen er for våd: fjern låget, skru op for varmen, og kog under omrøring til passende konsistens.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 211 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Crêpes SuzetteCrêpes Suzette er pandekager der er flamberet i appelsinsauce og Cointreau. Skønne...
• Pandekager med æblemos og sveskefyldUhhm - små tykke pandekager med sveskefyld og æblemos. Også supergode til brunch....
• Pandekager med is og syltetøjTynde friskbagte pandekager er der vist ingen, der kan modstå. Server evt. en frisklavet...
• FerskenisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os