Logo

Marokkansk kyllingegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marokkansk kyllingegryde

 

Denne gryderet er tilberedt i en tagine, som er en marokkansk gryde med et spidst låg med en lille skorsten. Retten kan sagtens laves i en almindelig stegegryde.

4 personer. Arbejdstid: ca. 45 min. Stege-/kogetid: ca. 50 min.  Fryseegnet

#

1 kylling eller hane på 1200-1500 g

0,1 g hel safran

1 tsk salt

1 glas hvidvin

2-3 løg

3-4 gulerødder

1 stor fennikel

1 dl olie

10 tørrede abrikoser

75-100 g hele, smuttede mandler

Tilbehør:

frisk koriander eller dild brød

*

Del kyllingen i 8 stykker: Skær vingerne af.

Skær lårene fra, og del dem i over- og underlår.

Skær bryststykkerne fra, og del dem i 2.

 

Knus safran og salt sammen i en morter (safran kan også smuldres mellem fingrene).

Bland safran og salt i vinen, og lad det trække i mindst 10 min.

 

Pil løgene, og skær dem i både.

Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.

Rens fennikelknolden, og skær den i både uden stok.

 

Brun kødstykkerne i varm olie i en tagine eller tykbundet gryde.

Tilsæt løgene, og steg i nogle min. sammen med kyllingestykkerne.

Tilsæt gulerod og fennikel, og steg det hele ved svag varme i 5 min.

Tilsæt safran-vinblandingen, abrikoser og smuttede mandler.

 

Lad retten simre i ca. 30 min. under låg, til kyllingen er gennemstegt.

Rør undervejs.

Smag til med salt og peber.

 

Server med brød og et godt drys friske korianderblade eller dild.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her