Logo

Mexikansk burger med grønsagsfritter og Karamelcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rigtig burger, the mexican stile med ovnbagt tilbehør og Karamelcreme som på gourmetrestaurant - men lavet i en håndevending
400 g hakket oksekød, lavt fedtindhold, råt

½ avocado, rå

2 spsk græsk yoghurt 2%

1 fed hvidløg

½ lime

½ salathoved, iceberg

2 tsk olie/margarine

4 hamburgerboller, grove

4 spsk tacosauce

8 jalapeno chili

250 g bagekartofler

250 g gulerod

250 g pastinak

2 tsk rapsolie

 

A. Avocadokødet moses groft med en gaffel og røres med græsk yoghurt, hvidløg, limesaft, salt og peber.

Salaten skylles og deles i grove stykker.

 

B. Oksekødet formes til "flade" bøffer og steges ca. 3 min. på hver side, krydres med salt og peber
Bollernes flækkes og varmes i oven ved 175°C i ca. 5 min.

 

C. Burgerne lægges sammen med bøf, avocadodressing, tacosauce, jalapeno og salat.

 

Ovnbagte grønsagsfritter:
Kartofler og grønsager skæres til grove stave.

I en skål blandes grønsagsstave, olie, salt og peber.

Grønsagerne spredes ud på en bagepapirbeklædt bageplade

Ovnfritterne steges i ovn ved 175°C i ca. 20-25 min.

 

Madopskrift billede

Karamelcreme med yoghurt

Karamelcreme som på gourmetrestaurant - men lavet i en håndevending af vaniljeyoghurt og færdigkøbt karamelsauce. Tilberedning: 25 min. plus tid til afkøling.

 

3 blade husblas

200 g sødmælksyoghurt naturel

200 g vaniljeyoghurt

30 g flormelis

2 spsk appelsinsaft

4 kopper eller skåle (à 1,5 dl)

4 spsk karamelsauce, hjemmelavet eller færdigkøbt

 

A. Husblas sættes i blød i koldt vand.

Sødmælksyoghurt, vaniljeyoghurt og flormelis røres sammen.

Appelsinsaft varmes op, den opblødte husblas smeltes deri, og det hele røres derefter i yoghurten.

Fyld massen i 4 kopper og stil dem koldt i mindst 4 timer.

 

B. Cremen løsnes i kanten med en lille kniv.

Kopperne dyppes hurtigt i meget varmt vand og cremen vendes ud på tallerkener. Hæld 2 spsk karamelsauce over hver portion.

 

Pr. portion, 8 g protein. 5 g fedt, 31 g kulh. = 222 kcal / 928 kj

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.269 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Perlehønesalat med kirsebær og blåbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Glaseret skinkeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rejer i oste- og dildsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pastilla med sølvbedebladeEn pastilla er en traditionel orientalsk ret, som er meget yndet i Grækenland, i Tyrkiet...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os