Logo

Middagssalat med steak og Marengs med nougat-creme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Middagssalat med steak og Marengs med nougat-creme

 

Denne uges weekendmenu står i sommerens tegn med en sprød salat med velsmagende tomater, agurk, vel stegt oksekød og en cremet hvidløgsdressing. Desserten er skønne sprøde marengs med en nem og lækker nougatcreme.

 

Middagssalat med steak og hvidløgsdressing

Arbejdstid: 20 min. Stege/kogetid: 20 min. Kødet er fryseegnet. 4 personer.

#

 

4 oksesteaks eller bøffer af ungkvæg

1 spsk smør + 1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Hvidløgsdressing:

1 dl ymer

2-3 spsk mayonnaise

2 tsk citronsaft

2-3 fed hvidløg (knuste)

1 bdt dild

 

Salat:

1 stort grønt salathoved (i små stykker)

500 g kogte nye kartofler (skiver)

1 agurk (tern)

5-6 tomater (både)

4-5 forårsløg (snittede)

Tilbehør: brød

*

 

Gør salatingredienserne klar.

Rør hvidløgsdressingen sammen af alle ingredienserne og smag til med salt og peber.

 

Vend dressingen sammen med salat, kartofler, agurk, tomater og forårsløg.

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Varm en pande med smør og olie.

Brun kødet på begge sider ved god varme.

Krydr med salt og peber.

Skru ned og steg kødet rosa (ca. 3 min. på hver side, afhængigt af tykkelse).

 

Anret salaten med skiver af steaks eller bøf og server med brød.

 

Middagssalat med steak og Marengs med nougat-creme

Marengs med nougat-creme

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 45 min. Ikke fryse-egnede.

#

Marengs: (8 stk)

3 æggehvider

1 tsk citronsaft

175 g flormelis

 

Fyld til 4 stk:

2½ dl piskefløde

100 g blød nougat (køleskabskold revet)

50 g hasselnøddekerner (grofthakkede)

*

 

Pisk æggehvider, citronsaft og flormelis i en skål over kogende vand.

Pisk kraftigt, til æggehvideskummet er godt varmt ca. (65 °C).

Tag skålen op af det varme vandbad og pisk marengsmassen kold med en elmikser eller i en røremaskine.

Sæt 8 marengs på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 100 °C i ca. 45 min.

 

FYLD: Pisk fløden til blødt skum og vend revet nougat og hakkede nøddekerner i.

Fordel cremen på toppen af de 4 marengs lige før servering.

 

TIPS: De resterende 4 marengs kan opbevares i en kagedåse.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 281 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bøf i grøn karry og ovnbagt frugt med honningskyrGode bøffer får her et asiatisk twist med grøn karry og kokosmælk. Desserten er frisk...
• Kødgryde klassiskDenne klassiske opskrift har vi tilpasset dagens mere sunde livsstil. Gryden er stadig...
• Porterhouse steakPorterhouse steak; Dyre, men dejlige stykker kød, der bliver pragtfulde på grillen
• StikkelsbærfoolEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os