Vi har slanket den
klassiske moussaka og brugt hytteost i stedet for den fede, opbagte mælkesauce.
Smagen er til gengæld meget lækker.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid:
30 min. Stege/bagetid: 50 min.
#
1 aubergine (300 g)
1 squash (300 g)
200 g hakket oksekød
5-8 % fedt
1 tsk olie
1 løg
1 fed hvidløg
evt 1 tsk kanel
1 tsk timian
200 g hakkede
tomater
1 æg
250 g Cheasy
hytteost 1,5%
2-3 spsk skummetmælk
1 bundt persille
25 g revet ost 13%
salt og peber
*
Skær aubergine og
squash i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Krydr dem med salt
og peber, og steg dem gyldne under grillen i ovnen.
Tag dem ud, og tænd
ovnen på 200 °C.
Brun kødet i en
gryde med olie, og tilsæt finthakket løg og hvidløg samt timian.
Rør tomaterne i, og
kog saucen igennem.
Smag til med salt og
peber.
Læg grønsager og kød
sauce lagvis i et smurt ovnfast fad.
Blend æg og hytteost
sammen med mælk, og tilsæt persille, salt og peber.
Hæld det over
retten, og drys med revet ost.
Sæt fadet midt i
ovnen i ca. 30 min. til retten er gennembagt og gylden på overfladen.
Retten kan serveres sammen med brød og en rimelig flaske
rødvin.
TIPS: Retten
indeholder under 500 kcal. pr. person.
INFO: Musaka, mousaka, moussaka er en gratineret fadret som
stammer fra Mellemøsten (Levanten), men som også er typisk for det balkanske
køkken. I dag er den bedst kendt fra Tyrkiet og Grækenland. Moussaka kan bestå
af aubergine, tomat, lam, løg, hvidløg og diverse urter, hyppigt dækket af et
lag béchamelsauce. Salat og brød bliver ofte serveret sammen med musaka. Selve
ordet stammer oprindelig fra arabisk.
Moussaka er vel en af de mest kendte græske retter i verden,
og så minder den om den italienske lasagne, hvor man i Grækenland bruger
auberginer og evt. kartofler i stedet for pastaplader.
Kødsaucen er en anelse anerledes da man i moussaka bruger en smule kanel for,
at få den skønne smag som kendetegner flere græske kødretter.
Opskriften på denne moussaka strækker sig til mindst 4 personer, hvor der
sagtens kan være en rest til overs.
Retten kan sagtens tilberedes et par dage i forvejen, som kun gør smagen endnu
bedre, da den får lov at sætte sig. Man kan også lave den uden, at sætte den i
ovnen, og fryse den til et senere tidspunkt. En god ide er, at fryse den i
fadet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin