Logo

Moussaka

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Moussaka


Vi har slanket den klassiske moussaka og brugt hytteost i stedet for den fede, opbagte mælkesauce. Smagen er til gengæld meget lækker.

2 personer. Er du alene så halver portionen.  Arbejdstid: 30 min. Stege/bagetid: 50 min.

 

#

1 aubergine (300 g)

1 squash (300 g)

200 g hakket oksekød 5-8 % fedt

1 tsk olie

1 løg

1 fed hvidløg

evt 1 tsk kanel

1 tsk timian

200 g hakkede tomater

1 æg

250 g Cheasy hytteost 1,5%

2-3 spsk skummetmælk

1 bundt persille

25 g revet ost 13%

salt og peber

*

 

Skær aubergine og squash i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Krydr dem med salt og peber, og steg dem gyldne under grillen i ovnen.

Tag dem ud, og tænd ovnen på 200 °C.

 

Brun kødet i en gryde med olie, og tilsæt finthakket løg og hvidløg samt timian.

Rør tomaterne i, og kog saucen igennem.

Smag til med salt og peber.

 

Læg grønsager og kød sauce lagvis i et smurt ovnfast fad.

 

Blend æg og hytteost sammen med mælk, og tilsæt persille, salt og peber.

Hæld det over retten, og drys med revet ost.

Sæt fadet midt i ovnen i ca. 30 min. til retten er gennembagt og gylden på overfladen.

Retten kan serveres sammen med brød og en rimelig flaske rødvin.

 

TIPS: Retten indeholder under 500 kcal. pr. person.


INFO: Musaka, mousaka, moussaka er en gratineret fadret som stammer fra Mellemøsten (Levanten), men som også er typisk for det balkanske køkken. I dag er den bedst kendt fra Tyrkiet og Grækenland. Moussaka kan bestå af aubergine, tomat, lam, løg, hvidløg og diverse urter, hyppigt dækket af et lag béchamelsauce. Salat og brød bliver ofte serveret sammen med musaka. Selve ordet stammer oprindelig fra arabisk.


Moussaka er vel en af de mest kendte græske retter i verden, og så minder den om den italienske lasagne, hvor man i Grækenland bruger auberginer og evt. kartofler i stedet for pastaplader.
Kødsaucen er en anelse anerledes da man i moussaka bruger en smule kanel for, at få den skønne smag som kendetegner flere græske kødretter.
Opskriften på denne moussaka strækker sig til mindst 4 personer, hvor der sagtens kan være en rest til overs.


Retten kan sagtens tilberedes et par dage i forvejen, som kun gør smagen endnu bedre, da den får lov at sætte sig. Man kan også lave den uden, at sætte den i ovnen, og fryse den til et senere tidspunkt. En god ide er, at fryse den i fadet.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin




Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 553 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Amerikanske hakkebøfferDe brunede hakkebøffer med bacon om lægges i et fad med løg eller tomat på, ost øverst og...
• Hakkebøffer, blufærdigeHakket okse, lidt hvidløg, tomat, ost og masser af basilikum - så er de hjemme
• Hakkebøf med flødekartofler og rødkålssalatFlødekartofler er ren smagsforkælelse, og det er slet ikke så svært at fremtrylle en...
• Triade fra konditorietEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os