Logo

Nye kartofler med bacon, løg og smørsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Nye kartofler med bacon, løg og smørsauce


Her er en sommerudgave af brændende kærlighed. Kog de skrubbede kartofler møre,

og tryk dem lidt, så de brister i skindet. Så er de klar til at suge bacon, nye løg og smørsauce.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: 30 min.

 

#

Kartofler med bacon og løg:

1 kg nye kartofler

200 g tørsaltet bacon

1 spsk olie

1 bundt nye løg

25 g smør

1 bundt persille salt og peber

 

Spidskål salat med ærter:

1 lille spidskål

500 g ærter i bælge

2 spsk olie

2 spsk æbleeddike

2 tsk dijonsennep

*

Skrub kartoflerne rene, og kog dem møre i letsaltet vand i 10-15 min.

Skær bacon i terninger, og steg det på en pande i lidt olie, til det er sprødt og gyldent.

Læg baconstykkerne på en tallerken.

Skær løgene i skiver - også de grønne toppe.

Steg løgene i baconfedtet.

Rør ofte, så de bliver møre uden at tage farve.

Tilsæt ½ dl vand, og lad dem mørne, mens vandet fordamper.

 

Smelt smørret med løgene.

Vend hakket persille og baconterninger i.

Smag til med salt og peber.

Snit spidskålen fint.

Bælg ærterne, og bland dem med kålen.

Rør olie og eddike sammen med sennep, og vend dressingen med grønsagerne.

Smag salaten til med salt og peber.

Læg kartoflerne på 4 tallerkener eller på et stort fad.

Tryk hver kartoffel med en gaffel, så skindet brister.

Fordel bacon, løg og smørsauce over kartoflerne, og server med salaten.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 243 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Nye kartofler på to måderKom nye kartofler i gryden, og giv dem et tvist med krydderurter og rygeost
• Butterdejsstang med kartofler og grøn sauceNyd den gode kartoffelstang som grøn hovedret eller som tilbehør til et stykke fisk eller...
• Kartoffelmad med rygeost og aspargesNye kartofler på rugbrød er en vaskeægte dansk kombination. Og med rygeost, der kun laves...
• StikkelsbærtrifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os