Logo

Nye kartofler med bacon, løg og smørsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Nye kartofler med bacon, løg og smørsauce


Her er en sommerudgave af brændende kærlighed. Kog de skrubbede kartofler møre,

og tryk dem lidt, så de brister i skindet. Så er de klar til at suge bacon, nye løg og smørsauce.

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: 30 min.

 

#

Kartofler med bacon og løg:

1 kg nye kartofler

200 g tørsaltet bacon

1 spsk olie

1 bundt nye løg

25 g smør

1 bundt persille salt og peber

 

Spidskål salat med ærter:

1 lille spidskål

500 g ærter i bælge

2 spsk olie

2 spsk æbleeddike

2 tsk dijonsennep

*

Skrub kartoflerne rene, og kog dem møre i letsaltet vand i 10-15 min.

Skær bacon i terninger, og steg det på en pande i lidt olie, til det er sprødt og gyldent.

Læg baconstykkerne på en tallerken.

Skær løgene i skiver - også de grønne toppe.

Steg løgene i baconfedtet.

Rør ofte, så de bliver møre uden at tage farve.

Tilsæt ½ dl vand, og lad dem mørne, mens vandet fordamper.

 

Smelt smørret med løgene.

Vend hakket persille og baconterninger i.

Smag til med salt og peber.

Snit spidskålen fint.

Bælg ærterne, og bland dem med kålen.

Rør olie og eddike sammen med sennep, og vend dressingen med grønsagerne.

Smag salaten til med salt og peber.

Læg kartoflerne på 4 tallerkener eller på et stort fad.

Tryk hver kartoffel med en gaffel, så skindet brister.

Fordel bacon, løg og smørsauce over kartoflerne, og server med salaten.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 41 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffelsalat i flødemarinadeSuppler dine stege og grillretter med en dejlig salat med kartofler vendt i en cremet...
• Bagte kartofler med skinkeBag nogle store kartofler, og rør indmaden sammen med skinke, soltørrede tomater og...
• Bagt kartoffel, sådan bliver de perfekteDen bagte kartoffel skal være sprød udenpå, cremet indeni, og den må ikke smage af kogt...
• Fennikel-pæresalat med blåskimmelostFå gode ingredienser, der tilsammen giver stor smag og prikken over i'et er den indkogte...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os