Logo

Nye kartofler med spidskål, pocheret æg og hollandaisesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Nye kartofler med spidskål, pocheret æg og hollandaisesauce

 

Det danske sommerguld, de nye kartofler, er kommet, og de fortjener en hovedrolle i måltidet. Her er de sat sammen med den milde spidskål og en lækker sauce af æggeblommer, cremefraiche og smør.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: ca. 15 min.

#

Dampede kartofler og spidskål:

500 g nye kartofler

1 spidskål

 

Pocherede æg:

4 æg

4 spsk eddike

 

Hollandaise:

4 æggeblommer

4 spsk cremefraiche 38%

100 g smør

3-4 tsk citronsaft eller æbleeddike

salt og peber

 

Tilbehør:

1 bundt purløg

evt. rugbrød

*

Skrub eller skrab kartoflerne, og kog dem møre i en stor gryde letsaltet vand i ca. 15 min.

Fjern store eller grove blade fra spidskålen.

Skær den i 8 både, men lad dem hænge sammen inde ved stokken.

Læg spidskålen oven på kartoflerne, når de har kogt i 10 min.

Kålen behøver ikke være dækket af vand.

Læg låg på, og damp kålen i 5 min.

Tag spidskålen op, og læg den på et fad.

Læg et viskestykke over, og hold den varm.

 

Giv 1 liter vand og eddiken et opkog i en gryde.

Slå et æg ad gangen ud i en kop, og lad den glide ned i vandet.

Lad vandet koge forsigtigt op, så boblerne får æggehviden til at samle sig omkring blommen.

Skru ned for varmen, og lad æggene simre i 3-4 min.

Tag æggene op med en hulske, og lad dem dryppe af.

Pisk æggeblommer og cremefraiche sammen i en skål over vandbad under konstant piskning.

Saucen må ikke koge.

Skær koldt smør i terninger, og pisk dem i saucen lidt efter lidt.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Anret kartoflerne på fadet sammen med spidskålen.

Læg de pocherede æg ved, og dryp med hollandaise.

Drys med finthakket purløg og server evt. med rugbrød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 280 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bouillonkartofler med grøntsagerBouillonkartofler laves, som navnet antyder, med bouillon. Her laves retten også med...
• Kartoffelklatkager med laksHer får en rest kogte kartofler og laks nyt liv i nogle skønne "frikadeller"
• Nye kartofler er en delikatesseNye kartofler skal være så friskopgravede, at skrællen kan gnides af med fingrene. Køb...
• Vanillefromage 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os