Logo

Oksebov i rødvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 personer

2 ¼ kg oksebov uden ben
50 g smør
3 auberginer i store tern (ca. 500 g)
4 rødløg i store tern (ca 300g)
1 dåse hakkede tomater (ca.400g)
1 ½ spsk groft salt
friskkværnet peber
1,2 liter rødvin fx rioja

Gule ris:
25 g smør
3 dl løse ris, parboiled (ca. 240 g)
¼ tsk safrantråde (ca. 0.1 g)
41/2 dl vand
¾ tsk groft salt

Fetadrys: 400 g Karoline Feta i persille- og hvidløgslage
4 små knuste fed hvidløg
2 spsk fintrevet citronskal
2 dl frisk, hakket bredbladet persille

Tilbehør: 300 g madbrød med spelt
Stegetid: sæt retten i en kold ovn - indstil på 175° og steg i ca. 4 timer

Fjern de grove sener og hinder og skær kødet i 12 store stykker. Tør kødet. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun 3-4 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg de brunede stykker kød i ovnens bradepande sammen med grønsager og krydderier. Hælcl rødvinen over og dæk bradepanden mecl alufolie. Steg retten midt i ovnen. Smag til.

Gule ris: Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og safrantråde i ca. 2 min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttencle låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Fetadrys: Mos osten og blancl den med hvidløg. citronskal og persille.

Ved serveringen: Løft kød og grønsager over i store, varme skåle og hæld røclvinsskyen over. Pynt med lidt fetadrys og server gule ris og resten af fetadrysset til.

Genvej: Oksebov, med sauce kan tilberedes dagen før.

-

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.788 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her