Logo

Oksefilet med auberginer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg oksefilet med fedtlag
Groft salt og peber fra kværn
Ca. 1 ½ kg auberginer
2 spsk olie
2 - 3 fed hvidløg
       
Tænd ovnen på 250ºC. Læg stegen på risten over en bradepande.
Brun den i ca. 10 min. eller til fedtet er gyldent.
Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 150ºC.
Gnid stegen med salt og peber og stik et stegetermometer i den.
Sæt atter stegen i ovnentil stegetermometeret viser 57°-62° afhængig af, hvor rød stegen ønskes.
Det tager far 45 min. til 1 ½ time afhængig af kødets tykkelse.
Skær auberginerne i skiver og drys dem med salt.
Lad dem stå en halv times tid.
Tag stegen ud af ovnen og lad den stå tildækket i 15-20 min eller længere.
Skyl aubergineskiverne og dup dem af.
Steg dem i olie med knust hvidløg til de er faldet sammen.
Skær fileterne i skiver og servér. er der lidt sky fra stegen, serveres den til.
Stegte auberginer, kartofler kogt med mynte og sky fra stegen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.597 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her