Logo

Oksefrikadeller og krydret bulgur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksefrikadeller og krydret bulgur

Oksefrikadeller:

0,5 tsk hel spidskommen

400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

80 g løg finthakket

200 g hytteost 1,5%

1 æg (str. mellem)

2 spsk hvedemel

Krydret bulgur:

4 dl grønsagsbouillon

4 dl appelsinjuice

4 dl grov bulgur

100 g løg finthakkede

6 cm hel kanel

1 tsk groft salt

240 g grønne asparges friske i ca. 3 cm stykker

5 dl kogende vand

100 g tørrede abrikoser i strimler

25 g smør

 

Oksefrikadeller: Knus spidskommen i en morter eller hak det.

Rør kødet med salt og peber i ca. 1 min.

Tilsæt spidskommen og de øvrige ingredienser og rør farsen godt.

Stil den tildækket i køleskabet.

 

Krydret bulgur: Bring bouillon og juice i kog i en tykbundet gryde.

Tilsæt bulgur, løg, kanel og salt.

Kog bulguren ved svag varme og under låg i ca. 12 min.

Tag gryden af varmen og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Kom aspargesstykkerne i en skål og hæld dem over med kogende vand.

Lad aspargesene trække i ca. 1 min. og lad dem derefter dryppe af i en sigte. Vend asparges og abrikoser i bulguren og smag til.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande.

Form farsen til 16 frikadeller.

Steg dem ved kraftig varme i ca. 6 min. og derefter ved jævn varme i ca. 6 min. - vend dem af og til.

 

Ved serveringen: Anret den krydrede bulgur i et stort varmt fad og læg frikadellerne herpå.

 

Tips: Grønne asparges kan erstattes af forårsløg, sukkerærter eller squash - i mindre stykker. Fryseegnet: Nej

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her