Logo

Oksegryde med peberfrugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Oksegryde med peberfrugt

 

Overrask familien med en gryde af oksekød og peberfrugt. Den får ekstra smag af sherry og ingefær. Magert.

• Peberfrugter er rige på C-vitamin. De indeholder også karoten, som kroppen omdanner til A-vitamin.

Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Oksegryde med peberfrugt:

500 g mørt oksekød i et stykke

3 dl langkornede ris

1 rød, 1 grøn og 1 gul peberfrugt

2 stilke bladselleri

1 løg

1 spsk rapsolie

MARINADE:

1½ dl kinesisk soya

1 dl sherry eller hønsebouillon

1 fed hvidløg

1 tsk reven frisk eller ½ tsk stødt ingefær

tsk friskkværnet peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Begynd med at blande soya og sherry til marinaden i en skål.

Pres hvidløget i, og tilsæt ingefær og peber.

 

2 Skær kødet i fine strimler, og læg dem i marinaden.

Dæk til, og lad det stå koldt, mens resten tilberedes.

Kog risene efter pakkens anvisninger.

 

3 Skyl, udkern, og striml peberfrugterne.

Hak selleri og løg.

Opvarm en wok eller stegepande, og kom olien i.

 

4 Tag kødet op af marinaden, og dup det tørt.

Gem resten af marinaden.

Steg kødet et par minutter, til det har skiftet farve.

Tilsæt peberfrugt, selleri og løg, og lad det hele stege sammen ca 5 min.

 

5 Hæld marinaden over, og giv det et hurtigt opkog.

Grønsagerne skal stadig være sprøde.

Server straks.

 

Tips & råd  

 

Oksegryde med peberfrugt

Hurtigt til frokost. Anvend rester af retten som fyld i pitabrød.

Varm brødene let, fyld dem, og spis dem med det samme.

 

Oksegryde med peberfrugt

Hvis selleristilkene er grove og træede, kan de skrælles på samme måde som rabarber.

En kartoffelskræller fungerer fint.

 

PR. PORTION: Kalorier 504 = Kilojoule 2107

Kulhydrat 61 g Protein 34 g Fedt 13 g (23%) Fibre 4 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 588 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mikmuskage - MikkelmuskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Coq au vin à la BourguignonneRagout af hane med champignon, perleløg og flæsketerninger i rødvinssauce med hvidløg,...
• Farmors idiotsikre bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• MajskagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vanillepocherede æbler med MarsalacremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!