Logo

Oksekød i krydret sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekød i krydret sauce

 

En aromatisk og krydret simreret, som hedder Rendang og er festmad i Indonesien.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: mindst 1½ time, gerne op til 4 timer. 4 personer

 

#

4 skalotteløg

4 hvidløg

2 cm ingefær

2 citrongræs

¼ tsk chiliflager

1 tsk salt

1 tsk stødt koriander

½ tsk stødt gurkemeje

2 spsk olie

500 g oksesmåkød

1 dåse kokosmælk

1-2 tsk brun farin eller muscovadosukker

1 dl kokosflager (eller ½ dl kokosmel)

1 bundt friske koriander

 

Tilbehør:

kogte jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

*

 

SKRÆL skalotteløg, hvidløg og ingefær, og hak dem groft.

Skær den øverste ⅔ af toppen på citrongræsset og gem den.

Hak bunden fint og blend sammen med skalotteløg, hvidløg, ingefær, chili, salt, koriander og gurkemeje til en blød pasta.

 

STEG krydderpastaen i en gryde med olie, til den ikke er våd mere.

 

SKÆR kødet i terninger, og vend dem grundigt rundt i pastaen.

Hæld kokosmælken i gryden, tilsæt citrongræstoppene, og giv det et opkog under omrøring.

Skru ned, og lad retten simre i 1½ time.

Den bliver ikke ringere af at simre 3-4 timer, til der ikke er meget væske tilbage.

 

SMAG til med salt og farin.

Drys kokosflager eller kokosmel og frisk koriander på toppen, og server med kogte ris.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her