1 kg oksetykkam 
30 g fedtstof 
2 ½ dl vand 
groft salt og peber 
4 porrer 
Kartoffelgratin: 
1 kg store kartofler 
2 mellemstore løg 
1 tsk groft salt 
1 tsk hvid peber 
½ tsk revet muskatnød 
5 dl Mornay sauce 
Smelt smørret i en tykbundet gryde. 
Brun kødet på alle sider. 
Hæld vand ved. 
Drys salt og peber på og lad det stege i ca. 1 time. 
Rens porrene og skær dem i 10 cm. lange stykker. 
Tænd ovnen på ca. 200ºC. 
Pil løgene og skær dem i terninger. 
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. ½ cm. 
Skyl kartoffelskiverne og tør dem af med køkkenrullepapir. 
Læg kartofler, løgterninger og krydderier lagvis i et ovnfast fad. 
Hæld mornay saucen over og bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time. 
Kom porrene ved kødet og lad det stege ca. endnu en time. 
Tag kødet op af gryden og lad det stå tildækket i ca. 15 min. før der skæres af det. 
Smag stegeskyen med porrene til.
Skær kødet for og server det med kartoffelgratinen.