Logo

Ovnbagt laks med rygeostecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ovnbagt laks med rygeostecreme

 

Bag en hel side laks det er nem mad, når man er mange om bordet. Laksen skal trække et par timer med ristede krydderier og salt, før den bliver sat i ovnen i blot 18 min. Er der rester tilovers, smager den bagte laks godt som pålæg på brød, som fyld i pitabrød eller i en salat.

Arbejdstid: 1 time. Koge/stegetid: 30 min. 6 personer

 

#

1 side fersk laks (1500 g)

1 tsk sesamfrø

1 tsk korianderfrø

1 tsk fennikelfrø

1 tsk hel spidskommen

1½ spsk flagesalt

1 bundt mynte

1 bundt koriander eller persille

2 spsk olie

 

Rygeostecreme:

250 g rygeost

1 dl cremefraiche eller fløde

salt og peber

 

Grønsager:

1-2 spidskål

1-2 bundter små gulerødder

1 tsk salt

1 spsk olie

 

Tilbehør:

1200 g små kartofler

6 citron både

*

 

FJERN de små ben i laksen med en pincet.

 

RIST sesamfrø og krydderier på en tør pande et par min., til de dufter, hæld dem på en tallerken, og lad dem afkøle.

Knus dem groft sammen med saltet.

Drys blandingen på laksen, og sæt den i køleskabet 1-3 timer.

 

SKYL krydderurterne, ryst dem tørre, og pluk bladene fra stilkene.

Hak dem groft med en kniv.

 

RENS spidskålen, og del den i både.

Læg dem i en bredbundet gryde.

Skrub, skrab eller skræl gulerødderne, og læg dem ved kålen.

 

TÆND ovnen på 180 °C varmluft.

Skrub kartoflerne rene, og vend dem med olie, salt og peber.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 35 min.

 

LÆG laksen med skindsiden nedad på en bageplade med bage pap i r eller i et ovnfast fad.

 

Dryp med olie, og sæt den i ovnen de sidste 18-20 min. af kartoflernes bagetid.

 

KOG ½ liter vand, og hæld det ved grønsagerne.

Tilsæt salt og olie, og damp dem møre med bid ca. 7 min.

 

RØR rygeost sammen med cremefraiche eller fløde, og smag til med salt og peber.

 

TAG laksen ud af ovnen, og drys med krydderurterne.

Server laksen med kartofler, afdryppede grønsager, citronbåde og rygeostecreme.

 

TIPS: Du kan også vælge at koge kartoflerne. Læg dem i en stor gryde, overhæld dem med kogende vand, og tilsæt 1 spsk groft salt. Kog dem i 8 min. Sluk for varmen og lad dem trække færdige i ca. 8 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 194 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hel laks ovnstegt med grønsager tilHel laks ovnstegt og grønsagsterninger i gryde giver luksusmad på kort tid uden det store...
• Lasagne med laks og svesketrifli med vaniljecremebagt med lag af laks, dampede porrer og en cremet ostesauce. Desserten er en trifli af...
• Laks med mandler og tyttebærfromageInd imellem de mange gæstebud med andesteg og svinekød kan det være godt med lidt fisk....
• Pandekager med sødt fyld En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os