
 
Dine gæster vil elske dette fornemme måltid, med laksørred
fyldt med sauterede grønsager. 
• Skalotteløg er en udmærket C-vitaminkilde • Oliven
indeholder sunde fedtstoffer. 
Forberedelse i, 20 min. Tilberedning 20-30 min. 8 Portioner 
 
# Råvarer til Laksørred med grønsagsfyld
1 hel laksørred ti 2-2½ kg 
6 fed hvidløg 
1 tsk friskkværnet peber 
1 porre 
4 skalotteløg 
1 spsk olie 
1 spsk friske timian eller oreganoblade 
TIL SERVERINGEN: 
citronbåde 
oliven 
mager cremefraiche 
peberfrugt i strimler 
tomater i skiver 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Skyl og rens fisken under koldt rindende vand. 
Tør fisken med køkkenrulle. 
Hak hvidløgsfeddene. Bland hvidløg og peber. 
Gnid fisken indvendig med hvidløgspeberet. 
 
2 Rens porren og skær den i tynde skiver. 
Pil skalotteløgene og skær dem i tynde skiver. 
Opvarm olien på en teflonpande og steg porre og skalotteløg
i 3-4 min. ved jævn varme, til det er mørt, men ikke brunt. 
Tilsæt timian og fyld fisken med blandingen. 
 
3 Læg fisken på en rist og placer den i en fiskegryde,
bradepande eller et ildfast fad. 
Hæld vand på, så det lige når undersiden af fisken. 
 
4 Dæk med folie og damp ved jævn varme i 25-30 min. 
Sluk for blusset og lad fisken svale lidt under folien. 
 
5 Server fisken stuetempereret sammen med citronbåde,
oliven, cremefraiche, peberfrugt og tomater. 
 
Tips & råd
 

Løg- og olivenfyld: svits lidt finthakket løg og bland det
med udstenede oliven og sort peber og fyld fisken med blandingen.
 

Urtebaseret fyld: bland hakket hvidløg og finthakket purløg,
citronskal, friskpresset citronsaft og frisk oregano. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 326 = kJ 1369 
Kulhydrat 1 g Protein 31 g Fedt 22 g (61%) Fibre 0 g