Logo

Laksørred fyldt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Laksørred fyldt

 

Den saftige fisk fyldes med krydret mandelsmør og pocheres derefter langsomt i hvidvin. Festligt.

• Fisk er letfordøjeligt og indeholder meget lidt fedt • Kørvel er vanddrivende.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Fyldt laksørred:

2 rensede laksørreder a 700 g

salt og peber

50 g mandelflager

1 skive hvidt brød

1½ spsk smør eller margarine

4 spsk friskpresset citronsaft

et par strimler citronskal

1 fed hvidløg

1 bundt frisk kørvel

2 dl tør hvidvin

2 dl grønsagsbouillon

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Skyl ørrederne ind- og udvendig i koldt rindende vand.

Krydr ind- og udvendig med salt og rigeligt med peber.

Læg fiskene i et ovnfast fad eller en bradepande.

 

2 Kør mandler, brød, fedtstof, citronsaft og citronskal i foodprocessoren.

 

3 Pil og pres hvidløget og hak kørvelen fint.

Rør hvidløg og kørvel i brødblandingen.

Fyld ørrederne med blandingen.

Hæld vin og bouillon over fiskene.

 

4 Dæk fadet med folie eller låg og stil det i ovnen.

Lad ørrederne simre i ovnen 30 min.

 

SERVERINGSFORSLAG

Del fiskene i portionsstore stykker og server med nye kartofler, salat, en dildkvist og citron.

Til fisken er det godt med en hvid dildsauce lavet på den vin og bouillon som fisken har kogt i eller en kold mayonnaisesauce med dild.

 

Tips & råd

 

Laksørred fyldt

Variation: Læg fisken på et leje af 1 finthakket løg og 1 kg friske tomater.

Fyld fisken med hakket hvidløg og persille. Kog fisken i ovnen.

 

Laksørred fyldt

Laksørreder er enten havørreder med naturligt rødfarvet kød eller regnbueforeller som er opdrættede på foder, som indeholder karoten.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 322 = kJ 1352

Kulhydrat 6 g Protein 25 g Fedt 22 g (61%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.038 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blomkålssauté med AmchoorHer er en spændende opskrift på indisk inspireret blomkålssauté, der for eksempel kan...
• Piement d'EspelettePiment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde...
• amchoorAmchoor, også kaldet mangopulver, er et frugtagtig krydderipulver lavet af tørret umoden...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Laksespid med kartoffelsalatVi har marineret stykker af laksefilet med hvidløg, appelsin og rosmarin, men du kan...
• Chantilly med balsamicoBalsamico Chantilly minder meget om helt almindelige flødeskum. Denne opskrift kan bruges...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os