Logo

Ovnstegt minikalkun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 minikalkun 2 – 3 kg
2 tsk salt
½ tsk peber
1 æble skåret i både
½ citron skåret i både
 
Optø kalkunen så meget, at posen med indmad kan fjernes.
Tænd og stil ovnen på 175ºC.
Gnid kalkunen indvendig og udvendig med salt og peber.
Læg æble- og citronbåde ind i kalkunen.

Anbring kalkunen på en rist over en bradepande.
Steg kalkunen i 30 min.
Vend og steg yderligere i 30 min.
Læg nu kalkunen med brystet opad og lad den stege færdig.

Check ved at stikke i lårkødet med kødnål/strikkepind.
Når kødsaften, som pibler ud, er klar, er kalkunen færdig.
Beregn den totale stegetid til 1 ½ til 2 timer.
Tag kalkunen ud og fjern skindet.
Skær kødet i passende portioner og fjern benene.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.018 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her