Logo

Ovnstegt oksebryst med spinatbudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg oksetværreb (af den tykke ende)
1 spsk groft salt
5 dl vand

Spinatbudding:
400 g hakket spinat
125 g smør
125 g hvedemel
1 ½ dl piskefløde
5 æg
salt
sukker

Sæt ovnen på 140-160ºC, afhængig af ovntype. Her alm. ovn.

Gnid kødet med salt og anbring det på risten over bradepanden.
Hæld vandet i bradepanden og sæt kødet i ovnen og lad det stege i ca. 4 timer. (Benene skal kunne trækkes ud uden større besvær).

Spinatbudding:
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og spæd med fløden.
Kog godt igennem og tilsæt den optøede og afdryppede spinat, samt smag til med salt og sukker.

Del æggene og rør blommerne i den let afkølede spinatmasse, én ad gangen.
Pisk æggehviderne meget stive, vend dem forsigtigt i spinaten og hæld massen i en smurt form.
Kog buddingen i vandbad i 1-1 ½ time, evt. i ovn, samme temperatur som kødet tilberedes ved. Vend den forsigtigt ud på et varmt fad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.955 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her