Logo

På med grillhandsken

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

På med grillhandsken

 

Brug grillen til både pølser, bøffer, steg og hjemmebagte boller det er nemt og smager godt. ˜Årets bedste opskrifter fås på madABC.dk prøv også Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 

Marineret flanksteak og marinerede grønsager

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: min. 4 timer. Koge/stegetid: 20 min.

 

#

1 flanksteak (750 g)

2 spsk grillmarinade fx Marokkansk marinade (se nedefor)

 

Marinerede grønsager:

250 g grønne bønner

250 g gulerødder

250 g blomkål

1 rødløg

1 fed hvidløg

2 spsk citronsaft

2-3 spsk olie

frisk mynte

salt og peber

 

Tilbehør:

brød eller nye kartofler

*

 

Smør kødet med grillmarinaden, og læg det i køleskab i 4-12 timer.

 

Nip bønnerne.

Skær gulerødderne i stave, og del blomkålen i buketter.

Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint.

 

Blancher grønsagerne i 2 min. i kogende, letsaltet vand, og læg dem straks i iskoldt vand.

 

Rør rødløg og hvidløg sammen med citronsaft, olie, hakket mynte, salt og peber.

Vend de afdryppede grønsager i marinaden.

 

Steg kødet på en varm grill i ca. 10 min. på hver side, og skær det i tynde skiver på tværs af kødtrådene.

Server med grønsagerne og brød eller kogte, nye kartofler.

 

På med grillhandsken

 

Grillstegte pølser i focaccia med urteremoulade

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 10 min.

 

#

6-800 g grillpølser

4 focacciaboller

 

Urteremoulade:

1 dl kvark, skyr eller græsk yoghurt

75 g mayonnaise

2 spsk vineddike eller citronsaft

1 tsk karry

1 tsk sukker

1 rødløg

1 fed hvidløg

1-2 gulerødder

1 squash

1-2 syltede agurker

2 spsk kapers

salt og peber

*

 

Rør kvark og mayonnaise sammen med vineddike, karr½ sukker.

 

Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint.

Vask gulerødder og squash, og riv dem groft.

Hak de syltede agurker og evt. også kapersene.

 

Rør alle de hakkede/revne ingredienser i dressingen, og smag til med salt og peber.

 

Steg pølserne på grillen, og server i flækkede focacciaboller med urteremouladen.

 

TIPS: Bag selv foccacia-boller i grillen. Brug opskriften på burgerboller uden æg og sukker.

Form den hævede dej til aflange, flade boller, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.

Prik fordybninger i brødene med våde fingre.

Pensl med olie, drys med rosmarinnåle og havsalt, og bag dem i grillen/ovnen i 10-15 min.

 

Spid med kæmperejer

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Marinering: 4 timer. Stegetid: 8 min.

 

#

1-2 fed hvidløg

1 spsk frisk rosmarin

½ tsk groft salt

2-3 spsk olie

sort peber i kværn

16-20 rå pillede kæmperejer

16-20 cherry tomater

1 citron eller lime

 

Tilbehør:

brød

evt. salsa

*

 

Knus hvidløgsfeddene, og hak rosmarinnålene.

Mos det sammen med salt, olie og friskkværnet peber.

 

Vend rejerne i marinaden, og sæt dem i køleskab i 3-4 timer.

Læg træspid i koldt vand i 3-4 timer.

 

Træk rejerne på spid sammen med tomater, og steg dem på grillen i 3-4 min. på hver side.

Server med citron- eller limebåde, brød og fx avocadosalsa (se burgeropskriften).

 

Grillstegte burgere med avocadosalsa

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 8 min.

 

#

600-800 g hakket oksekød

2 spsk grill krydderi fx Toskansk rub (se nedenfor)

25 g smeltet smør

salt og peber

 

Avocadosalsa:

2 avocados

1-2 spsk lime- eller citronsaft

1-2 spsk olie

½ rødløg

1 fed hvidløg

½ frisk chili

frisk basilikum salt og peber

 

Tilbehør: tomatsalat

evt. 4 burgerboller

*

 

Form kødet til 4 bøffer i 2 cm's tykkelse, og drys med grillkrydderi på begge sider.

Læg dem i køleskabet i 15-30 min.

 

Halver avocadoerne, fjern sten og skræl, og skær frugt kødet i små terninger.

Vend dem sammen med limesaft og olie.

 

Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint.

Rens chilien, og hak den fint.

Hak en lille håndfuld basilikumblade.

Vend det hele sammen med avocadoerne, og smag til med salt og peber.

 

Pensl bøfferne med smeltet smør, og steg dem på en varm grill i 3-4 min. på hver side vend dem kun en gang.

 

Server bøfferne med salsa og tomatsalat evt. i (hjemmebagte) burgerboller.

 

Burgerboller bagt i grillen

Her skal bruges en grill med låg og en bagesten.

Bollerne kan også bages i en alm. ovn.

10-12 stk. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet

 

#

3 dl mælk eller vand

25 g gær

1 æg

4 spsk olie eller 75 g smeltet smør

2 spsk sukker

2 tsk salt

200 g grov durummel

300 g hvedemel gerne med kim og skaldele (stenformalet)

75 g sesamfrø

*

 

Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 °C), og tilsæt æg, olie/smør, sukker og salt.

Rør de to slags mel i væsken (hold evt. lidt tilbage), og ælt dejen godt igennem.

Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 45 min.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 10-12 stykker.

Form dem til boller, tryk dem flade med våde hænder, og tryk dem ned i en skål med sesamfrø.

Læg dem på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.

 

Varm en lukket grill (eller ovn) op med en bagesten den skal være ca. 220 °C.

Læg bagepladen på bagestenen, luk låget og bag bollerne i 10-15 min.

Lad dem afkøle på en rist.

 

Marokkansk marinade

#

1 spsk hel sort peber

1 spsk hel koriander

1 tsk hel spidskommen

½ tsk hel allehånde

3 hele kardemommefrø

1 tørret chili

1 spsk revet ingefær

1 spsk knust hvidløg

1 spsk olie

1 tsk salt

 

Stød de tørre krydderier sammen i en morter, og tilsæt ingefær, hvidløg og olie.

Vend kød (eller fisk) i marinaden, og sæt det i køleskab i 4-6 timer.

 

På med grillhandsken

 

Toscansk rub (italiensk)

#

4 spsk oregano

2½ spsk groft salt

2 spsk paprika

2 spsk stødt fennikel

1½ spsk hvidløgspulver

1½ spsk løgpulver

1 spsk stødt cayenne

peber

2 tsk rørsukker

*

Fyld alle ingredienserne i et syltetøjsglas med låg, og ryst dem godt sammen.

Opbevar mørkt i op til 6 måneder.

Anvend til oksekød, svinekød, kylling eller rejer.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 248 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• grillnetBrug et grillnet, så er der lettere at vende fisk, bøffer og andet, der kan hænge fast i...
• Grill retter og tilbehørHvad enten du vælger lever, mørbrad, ørred eller bøffer, så er grillmad nemt at tilberede....
• Sikker brug af grillVi elsker at grille i Danmark. Maden smager fantastisk, og tilberedningen er en oplevelse,...
• Kræmmerhuse 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os