
 
En nem og hurtig hverdagsret. Sæt en gryde vand over til
pastaen og kog den, så det passer med saucens tilberedningstid, som er ca. 15
min. Pasta skal nydes friskkogt. 
Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 15 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
 
#
250 g frisk eller tørret pasta 
1 løg 
1-2 fed hvidløg 
250 g blomkål 
125 g frisk spinat 
1 spsk kapers 
1 spsk olie 
1 dl hvidvin 
1 dl grønsagsbouillon 
250 g laksefilet 
125 g frosne ærter 
15-25 g smør 
1 økologisk citron 
50 g parmesanost 
salt og peber 
Tilbehør: parmesanost og evt. brød 
*
 
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. 
Del blomkålen i buketter. 
Skyl og slyng spinaten. 
Skyl kapersne og hak dem groft. 
Sauter løgene blanke i en gryde med olie 5 min. 
Tilsæt hvidløg og blomkål og steg i 1 min. 
Tilsæt vin, bouillon og kapers og kog igennem i 5 min. 
Kog pastaen efter pakken s anvisning. 
Skær laksen i strimler eller terninger og vend dem i saucen
sammen med spinat og ærter. 
Varm det hele igennem et par min. 
Vend den afdryppede pasta i gryden sammen med smørret og
smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, revet parmesanost, salt og
friskkværnet peber. 
Server retten straks. 
 
TIPS: Du kan erstatte den friske laks med strimler af røget
laks eller kogt skinke, som så skal vendes i retten til allersidst.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin