
Nyd
en nem og lækker pasta-ret midt i mellem at det går løs med julemad og
julegaver. Arbejdstid:
25 min. Koge-/stegetid: ca. 15 min. 4 personer 
 
#
300
g frisk spinat 
100
g tørsaltet bacon 
3 spsk
olie 
2
fed hvidløg 
1
bundt forårsløg 
1 tsk
citronskal (økologisk) 
salt
og peber 
100
g sorte oliven med sten 
500
g frisk pasta (fx pappardelle eller fettuccine) 
evt.
1 rød chili 
evt.
friskrevet parmesan 
*
 
Skyl
spinaten grundigt i en stor balje med rigeligt koldt vand. 
Tag
spinaten op, og lad den dryppe af i en sigte. 
Skær
bacon i strimler, og svits dem gyldne i en stor gryde. 
Læg
dem på en tallerken. 
 
Kom
olie i gryden, og svits spinaten, til den falder sammen. 
Det
er kun godt, hvis der er lidt væske. 
Tilsæt
finthakket hvidløg, forårsløg i skiver og fintrevet citronskal. 
Smag
til med salt og peber. 
 
Kog
pastaen i en stor gryde med letsaltet vand efter pakkens anvisning. 
Dryp
den kogte pasta af i en sigte, og vend den hurtigt sammen med den varme spinat.
 
Vend
bacon og oliven i pastaen, og server straks. 
Drys
evt. finthakket chili og parmesan på toppen. 
 
TIPS:
Server evt. citronbåde til pastaen til at dryppe over hver portion. Hvis du
smager spinaten til med citron i gryden, mister den lynhurtigt sin friske,
grønne farve. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin