Logo

Pinnekjøtt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg røget eller sprængt lammebryst
3 dl vand

Sellerimos:
¾ kg melede kartofler
¾ kg selleri
9/16 bægercreme fraiche
salt
Peber
Muskat
smør eller margarine

Der lægges en rist i bunden af en stor gryde, brug evt. et friturenet.
Læg det udskårne kød på risten, og hæld vandet i gryden.
Kødet dampes ved svageste varme, ca. 2 ½ time.

Pas på det ikke brænder på.
Tilsæt evt. lidt mere vand.
Kødet skal let kunne løsnes fra benene.

Skær de skrællede kartofler og den rensede selleri i tern, og kog dem møre i en gryde.
Tilsæt IKKE salt.
Slå kogevandet fra og pisk grønsagerne til mos.

Tilsæt cremefraiche, mosen må ikke blive for lind. Smag til med salt, peber og muskat.
Tilsæt til slut en god klat fedtstof og server mosen til kødet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.646 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her