Logo

Pirogger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pirogger stammer oprindeligt fra Rusland og er dej rullet om et fyld som for eksempel kød eller fisk. I denne opskrift kan du lave piroggerne af både grov dej og almindelig dej. F

 

Dej:
5 dl sigtet hvedemel
1 dl sojamel
1 dl olivenolie
salt
1 ½ dl vand

eller:
200 g grahamsmel
200 g hvedemel
1 dl olivenolie
salt
1 ½ dl vand

Fyld:
4 spsk olivenolie
4 snittede porrer
1 stor revet gulerod
3 tsk løvstikke
2 tsk merian
2 tsk fennikel
salt
tamari

*

Olien gnides ind i melet, og dejen æltes smidig med vandet. Dejen formes til en kugle, der deles i 8 stykker. Hvert stykke rulles ud til en cirkel på størrelse med en desserttallerken.

Fyldet svitses og jævnes lidt, hvis det er for fugtigt.

På den ene halvdel af dejcirklerne lægges 1/8 af fyldet, den anden halvdel foldes over, og dejkanterne klemmes godt sammen med en gaffel. Kanten skæres fint til med en kniv, hvis kanterne ikke dækker hinanden.

Piroggerne, der ligner halvmåner, bages i ovnen i 30 min. ved 200º

Man kan også lave en stor halvmåne, som italienerne kalder en calzone. Så ruller man dejen ud til en stor cirkel og lægger hele fyldet på og bager den som nævnt ovenfor.

Pirogger egner sig særdeles godt til at tage med på skovtur, som madpakke og rejseproviant, eller de kan serveres varme til suppe.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.544 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?