Logo

Pirogger med brisler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pirogger stammer oprindeligt fra Rusland og bestå af dej med forskelligt indhold. Her laves piroggerne med brisler, som er en kirtel, der findes hos pattedyr. Kalvebrisler skulle være de mest delikate.

500 g kalvebrisler

eddike

salt og peber

smør eller margarine

hvedemel

½ citron, saft af

3 æggeblommer

175 g kogte, kolde kartofler

Pynt: frisk timian

Tilbehør: fin­strimlet kinakål i Tomatmarinade

*

 

Læg brislerne i koldt vand, tilsat 3 spsk eddike pr. l.

Lad dem ligge 2-3 timer og rens dem godt.

Læg brislerne i en skål og blancher dem - overhæld dem først med kogende og derefter med iskoldt vand.

Kog dem sagte i ca. ½ time i letsaltet vand og lad dem dryppe af.

Fjern hinderne omkring brislerne og del brislerne i små ternin­ger.

Bag 1½ spsk smør eller margarine af med 3 spsk hvedemel og spæd med så meget af suppen, at der dannes en stuvning.

Smag til med salt, peber og citronsaft og lad stuvningen koge i 10 minutter - rør hele tiden.

Tag gryden af varmen og tilsæt 2 æggeblommer, der er pisket sammen med lidt suppe. Rør godt og kom brislerne i.

Ælt hur­tigt 175 g smør eller margarine sammen med 175 g hvedemel og de revne, kolde kartofler og rul dejen ud.

Læg den ene halvdel på en smurt, hvedemelet plade og fordel stuvningen herover - ikke helt ud til kanten!

Klap resten af dejen over og tryk kanterne til med en gaffel.

Smør piroggen med æggeblomme og stil pladen i en 225°C varm ovn i 25-35 minutter.

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 410 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Marinerede grillstegte svinekoteletter med krydret rissalatKoteletter på grill bliver nemt en tør omgang, men med denne metode og stegetid får du...
• Chicken MasalaEn kylling karry eller masala er lige så udbredt i indisk madlavning, som æbletærte i...
• Noriruller med mandelhumusEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Laksemousse af ØstersølaksEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os