Logo

Pirogger med brisler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pirogger stammer oprindeligt fra Rusland og bestå af dej med forskelligt indhold. Her laves piroggerne med brisler, som er en kirtel, der findes hos pattedyr. Kalvebrisler skulle være de mest delikate.

500 g kalvebrisler

eddike

salt og peber

smør eller margarine

hvedemel

½ citron, saft af

3 æggeblommer

175 g kogte, kolde kartofler

Pynt: frisk timian

Tilbehør: fin­strimlet kinakål i Tomatmarinade

*

 

Læg brislerne i koldt vand, tilsat 3 spsk eddike pr. l.

Lad dem ligge 2-3 timer og rens dem godt.

Læg brislerne i en skål og blancher dem - overhæld dem først med kogende og derefter med iskoldt vand.

Kog dem sagte i ca. ½ time i letsaltet vand og lad dem dryppe af.

Fjern hinderne omkring brislerne og del brislerne i små ternin­ger.

Bag 1½ spsk smør eller margarine af med 3 spsk hvedemel og spæd med så meget af suppen, at der dannes en stuvning.

Smag til med salt, peber og citronsaft og lad stuvningen koge i 10 minutter - rør hele tiden.

Tag gryden af varmen og tilsæt 2 æggeblommer, der er pisket sammen med lidt suppe. Rør godt og kom brislerne i.

Ælt hur­tigt 175 g smør eller margarine sammen med 175 g hvedemel og de revne, kolde kartofler og rul dejen ud.

Læg den ene halvdel på en smurt, hvedemelet plade og fordel stuvningen herover - ikke helt ud til kanten!

Klap resten af dejen over og tryk kanterne til med en gaffel.

Smør piroggen med æggeblomme og stil pladen i en 225°C varm ovn i 25-35 minutter.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 751 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Farsbrød med svampeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ovndampet havørredEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Flæskestegs-sandwich med æbler og rødkålSandwichen er dejlig til frokost (ikke mindst dagen efter en våd julefrokost), men kan...
• BærsorbetDenne dessert er både let at lave og smagert dejligt. Husk dog at der skal bruges en...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!