Logo

Pizza med søde kartofler og gedeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza med søde kartofler og gedeost

 

Vegetarvenlig pizza, der kombinerer det søde og salte. Tomatsaucen er erstattet af cremefraiche, som giver pizzaen et anderledes udtryk, end vi er vant til.

4 Personer

 

# Pizzadej:

3 dl lunkent vand

25 g gær

1 tsk salt

500-600 g mel (se tips)

 

Fyld:

2 dl cremefraiche 18 %

2 søde kartofler

200 g gedeost

håndfuld blå druer, uden sten

1 spsk frisk timian

salt og peber

akaciehonning

persille

rucolasalat

*


Sådan gør du

1. Rør dejen sammen, og lad den hæve i 1½ time.  

2. Sæt ovnen på varmluft 225 °C.

3. Rul dejen ud til fire tynde pizzabunde, og læg dem på bagepapir på en bradepande.

Stræk dejen lige som en pizzabager gør, det er godt for strukturen.

4. Smør cremefraiche på bundene.

Skær kartoflerne i tynde skiver og fordel dem på bundene.

Skær osten i skiver, og fordel dem på pizzaerne.

5. Kom druer og timian på.  

6. Krydr med salt og peber

Bag pizzaerne, indtil dejen er sprød og osten let gylden.

Kig efter 10 minutter  

7. Ved servering drypper du honning på osten og drysser med persille eller rucola.

 

Tips: Du kan bage helt små pizzaer og servere dem som velkomsthapser.  De er så små, at de ikke kræver kniv og gaffel. Bagetiden bliver noget kortere.

 

Tips om mel: brug enten hvede eller spelt, nogle gange halvt sigtet og halvt groft, ølandshvede er også godt og du kan erstatte 150 g mel med durum eller tipo00, det giver ekstra sprødhed.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 810 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?