Logo

Rådyrgryde med enebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 rådyrkølle eller bov, så der er nok
2 gulerødder
2 løg
evt. de yderste blade fra spidskålen
evt. lidt selleri
1 l rødvin
enebær ( tørrede ca. 20 eller friske ca. 15)
evt. lidt roquefort
½ l piskefløde
persillerod
pastinak

Befri en kølle, bov, hals eller andet rådyrkød for hinder og ben. Skær kødet i mindre tern (ca.. 2 x 2cm).
Rådyrbouillon:
Ben og hinder lægges i en gryde med et par gulerødder, et par løg og fx de ydre blade fra spidskål (dem du ellers altid smider væk). Der hældes lidt rødvin ved, så det lige er dækket. Det koger uden låg i 1 ½ - 2 timer. Efterhånden som væsken koger væk, hældes der mere ved.
Ben og urter tages op og saucen koges lidt ind til en god smagfuld bouillon.
Enebærgryde:
Kødet brunes i smør ved rigtig god varme, lidt af gangen. Det brunede kød hældes op i gryden og dækkes med den hjemmelavede bouillon. Gem resten af bouillonen til senere, hvis du får brug for den til at spæde op med.
Der kommes friske eller tørrede enebær i og det koges ca.. 1 time, til kødet er knapt mørt. Piskefløden hældes ved og du koger til væsken begynder at blive tyk. Du smager nu til med roquefort, salt og peber til du selv synes smagen er god.
Hvis saucen er for tynd koger du videre uden låg for god varme, til konsistensen er som du vil have den.
Serveres med persillerod og pastinak, der er skåret i tern eller stænger og stegt på en pande ved god varme.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?